Ontdek het Bentwoud van kabouterpad tot speelbos

24 oktober 2023
Sinds kort is blogster Lilian verhuisd en woont ze vlakbij het Bentwoud. Een natuur en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Op zonnige dagen is ze vaak samen met haar vriend en dochter (1) in dit gebied te vinden. Naast wandelen en fietsen is er nog zoveel meer te doen!
Bentwoud ontdekken met kinderen

Met ruim 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad! Hieronder een aantal activiteiten die wij nu al doen en een aantal van welke wij niet kunnen wachten deze in de toekomst te gaan ondernemen.



Vogelbingo

Het zal je niet verbazen dat deze prachtige omgeving wemelt van de dieren. Ga samen op zoek naar alle vogels die er rondvliegen. Wie heeft er als eerste bingo?

Je vindt hier de bingokaart 



Kabouterpad Bentwoud

Ik kan niet wachten deze activiteit over een paar jaar met mijn kleine meid te ondernemen. Door de bossen van het Bentwoud kronkelt voor de allerkleinsten een Kabouterpad van 1200 meter.  Samen op zoek naar kabouters! Deze activiteit is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en kan voor 3,50 per kind online worden gereserveerd inclusief kaboutermuts en kabouterpin. Het startpunt is bij restaurant Roest ( golfbaan Bentwoud). Start: parkeerplaats Bentwoud West (Wilde Veenenpad).

Picknicken in het Bentwoud

Een picknickkleed, lekker hapjes en drankjes mee en genieten maar. Zoek jij een mooi plekje midden in het bos of geniet je liever van het uitzicht over de weilanden? Dat vind je namelijk allebei in het Bentwoud. Je koopt je lekkernijen bij Landwinkel Sonneveld. Hier vind je de (h)eerlijkste streekproducten. Kersen van de kersenbomen, appels, aardbeien en nog veel meer. Deze is het hele jaar open van dinsdag t/m zaterdag.



Geocachen

Leuk voor jong en oud. Download de geocache app in de playstore en ga op zoek naar GPS punten op de kaart. Speur hier naar een zogenaamde cache (vaak een buisje met logboekje erin) verstopt. De ene keer vindt je de cache hoog in een boom, de andere keer laag bij de grond. Spannend en actief en je vindt er behoorlijk wat in het Bentwoud. Zo ontdek je meteen op een leuke manier het jonge bos van het Bentwoud.

Laarzenpad Bentwoud

Lekker struinen met de kinderen door het oudste bos van het Bentwoud en langs Schotse hooglanders. Laarzen zijn, zoals de naam al zegt, aan te raden! Start: parkeerplaats Bentwoud Noord (Hogeveense pad).



Hutten zoeken of bouwen

In het jonge bos van het Bentwoud staan flink wat zelf gebouwde hutten verscholen! Mocht je er niet zo snel eentje vinden kun je natuurlijk zelf aan de slag. Genoeg losse takken om je mooiste creaties van in elkaar te zetten. 


Digitaal dierenkaarten speuren Bentwoud

Op de rode wandelroute en het laarzenpad van Staatsbosbeheer in het Bentwoud zijn digitale dieren verstopt. Je vind ze met de app Perfect Earth Animals. Ook deze is gratis te downloaden en is te gebruiken in meerdere Nederlandse natuurgebieden. Met het lopen van specifieke routes verzamel je dierenkaarten vol weetjes. Daarnaast krijg je per gelopen kilometer extra punten om je verzamelde dieren te upgraden. Als dit niet motiveert om de wandelschoenen aan te trekken!



Zoals je ziet, genoeg te beleven! En ik heb nog lang niet alles genoemd. Zo zijn er ook excursies, de super fijne schenkerij de Boomgaard waar je heerlijk kunt zitten of bijvoorbeeld een high-tea kan bestellen.



Speelbos Bentjungle
In Speelbos Bentjungle zijn heuvels, waterpartijen en boomstammen waarmee je over het water kunt klimmen. Je kunt er ook een balletje trappen en vliegeren over de grasvelden. Aanrader!

Praktisch
Bentwoud is een uitgestrekt gebied met meerdere gratis parkeergelegenheden. Voor meer info, kijk op de website van staatsbosbeheer door op de roze button te klikken en plan jouw dagje uit naar het Bentwoud. We zijn benieuwd naar jouw tips in het Bentwoud! leiden@kidsproof.nl

Lilian

Naar de website