Zomer Pluktuinen

21 juli 2022
Het is zomer, de vakantie is begonnen. Wat is er leuker dan je eigen blos zomer bloemen plukken. Wij tippen 3 pluktuinen in de regio Leiden die nu open zijn!
Bij Mei Pluktuin zomerbloemen zomervakantie tip
Kom gezellig langs en pluk je eigen bos zomer bloemen. Want naar de pluktuin is altijd een leuk uitje in de zomervakantie!

1. Pennings Noordwijkerhout


Het beste van de bollenstreek vind je bij S.Pennings in Noordwijkerhout. Sinds de zomer 2020 is hier een nieuwe pluktuin, vol met prachtige zomerbloemen. Daar kan veel moois uitgehaald worden. Leuk uitje met de kinderen deze zomervakantie!

Elk jaar weer openen ze in het voorjaar de winkel en verkopen verse bloemen van eigen land. Ook pluk je zelf tulpen of boek hier een gave fotoshoot met de familie tussen de bollenvelden. En voor wie het gemist heeft... Dit jaar hebben ze een dahlia pluktuin. Ben jij ook zo fan van dahlia's? Je bent hier altijd meer dan welkom om langs te komen!




2. Bij mei Zoeterwoude

Bij mei is een prachtige zelfoogsttuin in Zoeterwoude. Je kan hier met een groentenabbonement zelf je verse groentjes van het land halen. Sinds vorig jaar is er ook een prachtige bloemen pluktuin. Met veel verschillende soorten een lust om door de tuin te lopen en te plukken!



Er staat een bloemenstalletje waar je de benodigdheden voor de pluk kan pakken en je rekent af per steel. Een heerlijk plekje waar je heel fijn bloemen kan plukken met de kinderen!



3. Feetjes Pluktuin in Voorschoten

De kleinste van de getipte bloemenpluktuinen, maar wél een prachtig veld met zomerplukkers. In Voorschoten vind je deze Pluk je geluk Feetjes pluktuin waar je heerlijk rond kan struinen met de kinderen. Leuke plus: vlakbij is de natuurspeeltuin van Voorschoten en haal ook zeker een ijsje bij Tante Tokkie. Top natuur uitje voor het gezin deze vakantie!



4. Monique's pumpkin factory

Nog een bonustip, geen nieuwe pluktuin, maar wel een leuke! Monique's pumpkin factory in Lisse tipten we al deze herfst. Het is namelijk een favoriet adresjes voor pompoenen, maar je kan er ook heel goed bloemetjes plukken! Alles groeit en bloeit, bijen zoemen en vlinders fladderen.. jullie zijn welkom deze zomervakantie!



Kidsproof pluktuin tips in Leiden en omgeving
Zijn jullie al eens naar een pluktuin geweest , heb je nog een leuke tip voor ons? We ontvangen graag jouw foto's en adresjes op leiden@kidsproof.nl