Sinterklaas intocht 2022 in Leiden en omgeving!

8 november 2022
Sinterklaas komt er weer aan! Naar welke intocht ga jij? Er zijn ook heel veel leuke Sinterklaas uitjes voor kinderen in en om Leiden. Van Pepernotenexpress tot een bezoek aan de Pakjesboot. Kijk snel!
Intocht Sinterklaas in Leiden
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Hieronder vind je diverse intochten en leuke Sinterklaas uitjes in en om Leiden.

Sinterklaasjournaal op TV 2022

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 7 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2022

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2022 plaats op zaterdag 12 november. Hij komt aan in Hellevoetsluis. Kijk jij ook?

Intocht Sinterklaas in Leiden 2022

Op zaterdag 12 november om 12:00 uur zet de Sint voet aan wal op de Beestenmarkt in Leiden! Na aankomst stapt Sinterklaas op zijn trouwe schimmel voor een feestelijke optocht over de Haarlammerstraat, Catharinasteeg en Breestraat om uiteindelijk te eindigen op de Garenmarkt voor het middagprogramma. Bekijk hier de intocht in Leiden!

Pakjesboot 12 in Leiden!

De enige echte Pakjesboot 12 komt naar Leiden! Beleef de magie van Sinterklaas van dichtbij op 22, 23 en 24 november. Iedereen is welkom om met eigen ogen te zien hoe Sinterklaas en de Pieten aan boord leven en werken. Reserveer snel!

Huis van Sinterklaas Leiden 2022

Sinterklaas logeert dit jaar als vanouds in de Waag in Leiden. Vanaf zaterdag 19 november t/m 2 december kun je dagelijks een bezoekje brengen tussen 12.00 en 17.00 uur. Kom ook en haal je Pietendiploma!
Sinterklaas komt op nog veel meer plekken aan in onze regio:

12 november 2022: Intocht in Noordwijk

De intocht start om 9:30 uur bij de Noordwijkse Reddingsbrigade en gaat dan door naar het winkelcentrum (Hoofdstraat). Om 13:30 uur komt de sint aan bij het volgende winkelcentrum (Kerstraat) en hij sluit af bij Hof van Holland.

12 november 2022: Intocht in Katwijk

Ook komen Sint en Piet op 12 november aan in Katwijk. Rond 14.00 uur hopen ze aan te meren in de Zwaaikom. Kom je ook verkleed?

12 november 2022: Sinterklaas in Lisse

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Lisse! Verwacht wordt dat Sinterklaas rond 13:15 zal aankomen samen met zijn pieten bij de brug over de Ringvaart (Kanaalstraat).

19 november 2022: Sinterklaas in Voorschoten

Zaterdag 19 november brengen Sinterklaas en de Pieten een bezoek aan ’t centrum van Voorschoten! Om 10 uur komt de Sint bij het Kruispunt tegenover de AH in Voorschoten aan. Vanaf het Kruispunt zal hij met z’n Pieten in een muzikale optocht naar de Schoolstraat en de Voorstraat verder gaan. Gezellig!

19 november 2022: Sinterklaas in Zoeterwoude-dorp

Sinterklaas komt dit jaar ook weer aan in Zoeterwoude-Dorp. Op zaterdag 19 november worden Sint en de pieten om 11.30 uur verwacht bij de brug op de Noordbuurtseweg ter hoogte van Bouwlust. Na aankomst vertrekken ze naar het Dorpsplein waar zij de kinderen ontmoeten. 


19 november 2022: Intocht Sinterklaas Leiderdorp

Sinterklaas komt op 19 november aan in Leiderdorp. En dat is ieder jaar weer een enorme. happening. Kom je ook?
Sinterklaas activiteiten in de regio:

Ontmoet Sinterklaas op de trein op zondag 27 november bij Stoomtrein Katwijk Leiden en rijd met hem mee met de pepernoten express!

De magie van het Sinterklaas beleef je op 19 november bij Kasteel Duivenvoorde.

Ook te gek is de Stad van Sinterklaas in Archeon! Deze kun je bezoeken op 19, 20, 26 & 27 november en 3 & 4 december 2022.Houd de Kidsproof agenda in de gaten voor meer info over intochten in Leiden en omgeving! Ook vind je hier superleuke Sinterklaasactiviteiten in de Leidse regio!

Aftellen tot pakjesavond

Wachten jouw kinderen ook vol spanning op mooie cadeautjes van Sinterklaas? Aftellen tot pakjesavond wordt extra leuk met deze leuke aftelkalender.Tips? Mail ze naar leiden@kidsproof.nl!