Sinterklaas intocht 2020 in Leiden en omgeving!

8 september 2020
Zie ginds komt de ... ja,ja, Sinterklaas komt er weer aan! Wanneer hij waar voet aan wal zet in onze regio, hebben we voor je op een rijtje gezet.
Intocht Sinterklaas in Leiden
Hoe krijgt Sinterklaas het toch ieder jaar weer voor elkaar? Al die afspraken in een paar weken tijd! Wij mochten zijn agenda even inzien en hebben zijn afspraken in en om Leiden voor je op een rijtje gezet, zodat je met je kinderen Sinterklaas bij een intocht of uitje kan ontmoeten. 

Let op: nog niet alle data zijn bekend, we passen deze zo snel mogelijk aan naar 2020 wanneer bekend is waar en wanneer Sint zijn intochten heeft. Daarnaast kan vanwege Corona de intochten anders vormgegeven of geannuleerd worden. Check daarom altijd vooraf of het defintief doorgaat.

Sinterklaasjournaal op TV 2020

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 11 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2020

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar en hoe de zingende kinderen hem zullen ontvangen is nog niet bekend.
Intocht Sinterklaas in Leiden 2020

zaterdag 14 november 2020

Normaal is de intocht van Sinterklaas het startschot van alle activiteiten. De fysieke intocht gaat dit jaar niet door! Om toch te kunnen kijken hoe Sinterklaas voet aan wal zet in Leiden zenden stichting Sinterklaas in Leiden en Unity.NU het Leidse Sinterklaasjournaal uit.

Het is vanaf vrijdag 13 november iedere vrijdag te volgen tot 5 december via Unity.NU. In de Leidse regio is Unity te ontvangen via Ziggo (kanaal 40) en KPN (kanaal1412).

In de Haarlemmerstraat is de van Delft pepernotenfabriek weer neergestreken. Je vindt ze met lekkere pepernoten / kruidnoten in alle smaken op nummer 116.


Sinterklaas-activiteiten in Leiden en regio

Natuurlijk komt Sinterklaas ook naar andere wijken in Leiden, naar het theater en zijn er nog veel meer activiteiten voor de kinderen in Leiden met Sinterklaas. We houden je hier en in onze uitagenda op de hoogte.

Huis van Sinterklaas Leiden 2020

zaterdag 21 november t/m donderdag 3 december 2020

In 2020 hopen we dat Sinterklaas vanaf zaterdag 21 november t/m donderdag 3 december weer logeert op in zijn vertrouwde adres in de Waag. Inmiddels al 17 jaar Sints vaste logeeradres in Leiden.


Sinterklaas op de trein stoomritten Leiden Katwijk

zondag 29 november 2020

Ontmoet Sinterklaas op de trein op zondag 29 november bij Stoomtrein Katwijk Leiden en rijd met hem mee.
De eerste stoomtrein vertrekt om 11 uur voor een rit langs het meer. Sinterklaas is de hele dag aanwezig. Hij rijdt mee in de trein of zit op zijn sinterklaaszetel in het museum.

Sinterklaas in het theater

Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag speelt de voorstelling een Pietenbende in haar theater Merlijn aan de Bilderdijkstraat. Hele leuke voorstellingen! Van 22 november t/m 2 december 2020 zie je de kinderen van Rabarber in actie. Een heerlijk Sinterklaasvoorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.


Intocht Sinterklaas in Noordwijk 2020

datum nog niet bekend november 2020

In Noordwijk is Sint altijd lekker vroeg. Vanaf 9 uur kun je hier in november (datum nog onbekend) terecht om er een gezellig feestje van te maken! Sint komt weer aan op het strand, natuurlijk met de reddingsboot!

Intocht en lichtjesoptocht Sinterklaas in Katwijk 2020

21 november 2020

De goedheiligman wordt ook in Katwijk verwacht. Kom je ook naar de Zwaaikom? 21 november 2020 (ovb)

Sinds 2011 organiseert de Stichting Sint en Pietenactie de lichtjesoptocht in Katwijk. Vooralsnog is de lichtjesoptocht 2020 gepland op 21 november. Een groots spektakel in Katwijk met kinderen, ouders en natuurlijk heel veel grappige Pieten! Samen met Sinterklaas, Pieten, muziekkorps en een heuse pietenband lopen we een route door Katwijk aan Zee.
Intocht Sinterklaas Leiderdorp 2020

GEANNULEERD - zaterdag 21 november

in Leiderdorp brengt Sinterklaas zijn Roetveegpieten mee op zaterdag 21 november. Vanwege de coronacrisis is de altijd zeer druk bezochte feestelijke aankomst van de pakjesboot aan de Ockenrode geschrapt. Wel zullen Sinterklaas en zijn helpers een uitgebreide rondtocht door het dorp maken.

Intocht Sinterklaas Sassenheim en Voorhout 2020

zaterdag 14 november

Sinterklaas komt in Sassenheim wel aan met de boot en wel op zaterdag 14 november 13:45 uur.
Hij meert aan in de Oosthaven aan de Parklaan 176  Daarna gaat Sinkerklaas naar het centrum van Sassenheim op zijn paard.

En natuurlijk willen Sinterklaas en vele Pieten ook alle kinderen graag zien in Voorhout in de Herenstraat, ook hier komt hij op 14 november 2020. 

Sinterklaasintocht Hillegom en Lisse

zaterdag 14 november 2020

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Lisse. Het duurt nog even maar Sinterklaas is al onderweg naar Nederland en ook dit jaar slaat hij Lisse niet over! De aankomst in Lisse is op zaterdag 14 november bij de brug over de Ringvaart. Zij zullen opgewacht worden door burgemeester Lies Spruit die de Sint zal verwelkomen. Na aankomst zullen Sint en zijn pieten vertrekken richting het Dorpshart.


Sinterklaasintocht Warmond 2020

zaterdag 21 november

Sinterklaas komt ook dit jaar natuurlijk weer naar Warmond toe! Op zaterdag 21 november zal Sinterklaas rond 13:00 uur arriveren in het Park Groot Leerust samen met zijn Pieten. Hij is er op zaterdag 21 november van 13.00 tot 15.30 uur


Intocht Sinterklaas Wassenaar 2020

zondag 22 november 2020

Traditiegetrouw komt Sinterklaas op zondag aan Wassenaar, en wel op 22 november.

Sinterklaas op Kidsproof Leiden


Houd de Kidsproof agenda in de gaten voor meer info over intochten in Leiden en omgeving! Ook vind je in onze overige categorieen superleuke Sinterklaasactiviteiten in de Leidse regio!

NB: we vullen het programma van alle Sint-intochten aan zodra we meer weten! Tips? Mail ze naar leiden@kidsproof.nl!

 

Nog niet bekend
Op ? november komt ook in Voorschoten de Sint aan, met een heleboel muziekpieten! Ook is op ? november de intocht van Sinterklaas in Oegstgeest. En Sint heeft het maar druk deze dag want ook gaat hij naar Zoeterwoude-Rijndijk en natuurlijk komt hij ook aan in Katwijk aan de Rijn

Ook Hillegom  dit jaar niet overgeslagen! Verder meert Sint en zijn gevolg op 16 november ook aan in Noordwijkerhout bij de Oude Haven.