10 gave buitenspeeltuinen in en om Leiden!

10 september 2018
Wij zijn dól op buiten- en natuurspeeltuinen. We hebben 10 héle leuke in Leiden en omgeving op een rij gezet. Heel veel speelplezier!
Speeltuin Vogelenwijk
Kinderen kunnen in Speeltuin Vogelenwijk in Leiden iedere dag komen spelen. Voor de kleinere kinderen is er een apart omheind speelstukje. Voor de grootsten is vooral het water geweldig... Met een vlotje naar de overkant! Achterlangs op sluipavontuur door de struiken, omhoog klauterend de waterval op...

De Speelakker
Houd je van speeltuinen met water? Dan moet je naar de Speelakker in Noordwijkerhout! Er zijn allerlei eilanden die je kunt bereiken met o.a. een trekpont en klimtoestellen. Ook zijn er bootjes! Voor de kleinsten is er een afgelsoten deel rond de zandbak. 

Speeltuin van de Smid
Er zijn bruggetjes, klimobjecten, stapstenen en er is veel beplanting. De natuur mag namelijk volop aan de gang in de tuin. Het is dan ook een echte natuurspeeltuin, geschikt voor wat grotere kids. Hier kan je heerlijk buiten spelen! Daarna nog even wat lekkers op het terras van de Tuin van de Smid (waar de kleintjes ook fijn kunnen spelen) en vlakbij vind je ook een grote waterspeelplaats in Polderpark Cronesteyn. Kortom: héle fijne plek!De Doorbraak
Speel je gek bij De Doorbraak in Leiden! Zwieren, glijden en klimmen... Neem al je vriendjes mee en geniet van het kasteel, de hut, de zandbak en doe vooral het blote voetenpad!

Natuurspeeltuin Leiderdorp
In Leiderdorp is een heerlijk natuurspeeltuin. Met een waterspeelplek, zandbak en veel natuurlijke speelmaeterialen. Lekker ravotten is het hier! Ook leuk: er groeien allerlei fruitbomen en struiken en daarmag je tijdens het spelen gewoon van snoepen!

Westerkwartier
In het Haagwegkwartier vind je dit leuke, groene 'speelhofje'. Met een spetterplek voor kleine kindjes tot een jaar of 8, speeltoestellen, een groentetuintje en er lopen zelfs kippen rond. Heerlijk toeven hier!

Swetse Speeldernis
Deze fijne natuurspeeltuin vind je bij bij Boer en Goed en het Recreatief Transferium in Zoeterwoude. De heeft speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialenKlimmen, glijden, met de vlot over het water... leuk voor grote en kleine kinderen!Waterspeeltuin Dorpsweide
Deze waterspeeltuin vind je in Valkenburg. Leef je uit op het eiland met bruggen, een pontje en een waterpomp. Ook kun je er klimmen en er is een speciale familieschommel. Voor de oudere kinderen is er een skatebaan en zijn er pannaveldjes. Een fijne plek om een paar uurtjes door te brengen!

Monkeybos
Een héérlijk speelbos waar je apen zich lekker kunnen uitleven. In de boom klimmen, hutten bouwen, er is kabelbaan en nog veel meer. Lekker buiten in het mooie Meijendel! Ga ook zeker even langs De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, dat lugt ernaast.

Rondom de Maredijk
Vlakbij het Centraal Station in Leiden vind je deze mooie, groene speeltuin. Een speelkasteel, schommels, zandbak en zelfs een spelotheek waar je speelgoed en spelletjes kunt lenen. Fijne plek!

En dit wordt nummer 11... gewoon té leuk om niet te noemen!

Natuurspeeltuin Voorschoten
Lekker spelen met water en modder, klauteren en klimmen, met een vlot over het water.. Voorschoten heeft een geweldige nieuwe natuurspeeltuin waar alle kids naar hartenlust kunnen ravotten. Zeker een keertje komen kijken!Maar... er zijn er écht nog veel meer. Dus als je deze hebt gehad, kijk je gewoon in ons totale overzicht met speeltuinen in en om Leiden. Heel veel speelplezier!

Tip: Naar buiten!-Leiden maakte deze buitenspeelkaart. Handig!