Vakantie in de buurt van Leiden

17 juni 2021
Vanuit een pop-up huisje (her)ontdekken we de omgeving van Leiden. We stappen op de fiets en aan boord van een sloep.  Katwijk, Leiden en Rijnsburg als vakantiebestemming!
Leiden vakantie tips omgeving Katwijk, Rijnsburg varen
We voelen ons meteen thuis als we de sleutel omdraaien en 'ons' huisje binnenstappen. Vorig jaar hebben we er al een nachtje doorgebracht toen het huisje in Leiderdorp stond. Nu staat ze voor ons klaar langs het kanaal in Rijnsburg.
Rijnsburg

We komen op de fiets, maar voordat we naar het streekhuisje gaan wat dienst doet als pop-up VVV, stoppen we even bij de Indoorvolkstuin. Een bekend adresje voor ons waar we graag en regelmatig komen!
Je plukt hier namelijk de lekkerste onbespoten aardbeien. Leuk om te doen ook. We nemen meteen een paar biologische sapjes en anders lekkers mee voor onderweg.

Katwijk

Vanuit Marina Rijnsburg is het niet ver naar Katwijk aan Zee. Over de fraaie boulevard fietsen we naar de Andreaskerk.Deze witte kerk staat pal aan zee. Uniek in Nederland leren we later als we onze schnipseljagd zijn gestart. Schnipseljagd? Ik had er (ook) nog nooit van gehoord. Je download deze puzzelontdekkingstocht bij JOLA tours & trips . Makkelijk te spelen op je telefoon en terwijl je de puzzels kraakt ontdek je Katwijk.
Je komt verrassend veel leuke feitjes over deze visserplaats te weten. Wij ontdekten deze 3D tekeningen, we waren er vast al heel vaak langs gekomen, maar het was ons niet eerder opgevallen. Leuk om je eigen omgeving als vakantiebestemming te ontdekken!
Natuurlijk kwamen we ook mega interessante zaken zoals een speeltuin en toffe stradtent tegen, die hebben we dus ook gelijk getest ;-)  De duinspeeltuin schuin tegenover de kerk viel vooral goed in de smaak!


JOLA's schnipseljagd tour kan je overigens ook in Leiden en andere steden doen.

We nemen even pauze bij Surf en Beach op het strand van Katwijk. Echt genieten op het mooie terras, lekkere nacho's, pizza en een koel drankje. Als dat geen vakantie is!Marina Rijnsburg

Bij het streekhuisje aangekomen genieten we van de Marina waar het huisje staat. We kenden Marina Rijnsburg al van de verjaardagsfeestjes die we hier gevierd hebben. Je kan er namelijk fantastisch paintballen op het buitenterrein.Met de beentjes omhoog kijken we naar de langsvarende bootjes en sloepen. We doen op tijd de luikjes van het huisje dicht want de volgende ochtend wacht ons een nieuw avontuur. Dan stappen we zelf aan boord van een huursloep van Marina Rijnsburg.Na een goede uitleg varen we binnen de kortste keren met de mooie sloep Leiden binnen. Het varen blijkt verrassend eenvoudig.


Leiden


Leiden vanaf het water is een feestje. Langs de volle terrassen, de groene singel, onder de mooie bruggen door, je kijkt je ogen uit. Het is echt heel erg leuk om een keer een sloep te huren en door de stad te varen. Onderweg stappen we even van boord om bij Pakhuis in de Doelensteeg een geweldige brunch op te halen.Normaal eet je de Pakhuis family brunch in de fraaie binnentuin of in het mooie pand, maar speciaal voor Kidsproof Leiden mocht de brunch mee aan boord van de sloep. Wat een feestje.We varen nog langs het streekhuisje voordat we de boot weer inleveren bij Marina Rijnsburg. Wat een heerlijke tijd hebben we gehad!

Noot: Het streekhuisje is niet te huur. Wil je ook vanuit Rijnsburg de omgeving Katwijk - Leiden verkennen kies dan bijvoorbeeld voor vakantiepark Koningshof.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Leiden Marketing voor de campagne Streek van Verrassingen. Een initiatief van citymarketingorganisaties van Oegstgeest, Katwijk, Leiden en de gemeente Leiderdorp, gesteund door Rabobank Leiden-Katwijk. We ontdekken deze zomervakantie onze eigen streek en laten ons verrassen door Kidsproof uitjes dicht bij huis! Meer van onze Kidsproof Leiden tips, ook die niet tot deze samenwerking behoren, vind je hier.