• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

20 x zwembaden in Zuid-Holland omgeving Leiden

12 juli 2024
Alle zwembaden in de regio Leiden, want naar het zwembad is een leuk uitje met kinderen. In Zuid-Holland zijn mooie zwembaden te vinden met bv. een glijbaan, peuterbadje, buitenzwembad, tropisch zwembad of een bad om gewoon lekker te zwemmen.
Zwembad Noordwijk Binnenzee - overzicht zwembaden

Zwembaden in Leiden

In Leiden zijn 2 zwembaden:

Zwembad De Zijl

Zwembad De Zijl in Leiden Noord bestaat uit een wedstrijdbad en een verwarmd instructiebad voor de groepslessen, en een recreatiebad met in de zomer ook het buitenbad. De allerjongsten kunnen in het peuterbad watervrij worden. Voor de jeugdige waterratten is het recreatiebad met de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling favoriet.

Zwembad De Vliet
Heerlijk zwemmen in de openlucht in buitenzwembad de Vliet. Dat kan lekker dichtbij in jouw regio Zuid-Holland bij Zwembad De Vliet in Leiden! Het diepe bad is nog een ouderwets 50 meter bad. Baantjes trekken maar! En wat dacht je van de hoge glijbaan? Speciaal voor de allerkleinsten is er een peuterhoekje met een spetterbadje en veel speelvoorzieningen. Ook vind je hier het gloednieuwe binnenzwembad de Vliet waar je heerlijk baantjes kunt trekken.Zwembaden in de Bollenstreek


Zwembad Noordwijk Binnenzee
Zwembad Binnenzee in Noordwijk is een prachtig modern complex. Naast het binnenbad zijn het vooral de waterspeeltuin en ligweide buiten die dit zwembad speciaal maken. De waterspeeltuin is alleen op zondagen met mooi weer geopend in de zomerperiode. Zwemleskinderen mogen gratis in het waterspeeltuin! Fijn voor de vakantie.

Zwembad Katwijk Aquamar
Zwembad Aquamar in Katwijk is net vernieuwd! Het zwembad telt drie baden: een wedstrijdbad, een multifunctioneel bad en een recreatiebad. Voor de kinderen tot 4 jaar is er buiten een waterspeeltuin met allerlei leuke toestellen waar je met water kunt spelen en experimenteren! En wat dacht je van een 76 meter lange interactieve glijbaan? Dat wordt lekker plonzen!Zwembad de Wasbbeek Sassenheim
Wasbeek biedt waterpret voor iedereen. Het heeft een subtropisch recreatiebad, spartelbad en een wedstijdbad. Met goed weer is ook de ligweide met peuterbad geopend. Supergaaf: de iSlide! Een héle toffe glijbaan (misschien wel de tofste van Nederland?!) een interactieve glijbaan met 3D-effecten, verschillende thema’s, muziek en games.

Zwembad de Waterkanten Lisse 
Sportcentrum De Waterkanten in Lisse heeft een fijn peuterbad met een aantal leuke speelelementen. Deze waterspeeltuin is speciaal geopend voor ouders die met hun baby of peuter willen zwemmen. Ook voor regulier zwemmen kan je hier goed terecht.

Zwembad de Vosse Hillegom
Zwembad De Vosse in Hillegom ligt in het hart van de Bollenstreek en vooral geliefd vanwege het enorme buitenbad. Dit is pas een buitenzwembad! Het bestaat uit een verwarmd wedstrijdbad, recreatiebad (30x40m), glijbaan en waterspeeltuin. De waterspeeltuin is volledig afgebakend door middel van een hek, zodat de kleintjes niet zomaar naar de diepere baden kunnen lopen.

Zwembad Poelmeer in Oegstgeest
Dit leuke zwembad in Oegstgeest heeft een wedstrijdbad (25 meter), instructiebad, recreatiebad, whirlpool en een glijbaan. Het recreatiebad heeft een speelse vorm. De krachtige wildwaterkreek, waterspuiters, een waterval, waterpaddenstoel, massagebank en 2 bruisgedeelten zorgen voor veel actie in het bad.

Zwembaden in Wassenaar


Tikibad Duinrell - Het Tikibad is het subtropisch zwemparadijs van het attractiepark Duinrell in Wassenaar. Voor de kinderen is vooral het overdekte kids waterpark Playa leuk! Roetsj van de vier gloednieuwe glijbanen, stap onder de mega waterval van de tipping bucket en beleef héél veel waterspeelplezier. Ook is er een geheel nieuw Tikibad buiten. Je vindt er onder andere een verwarmd buitenbad en vijf nieuwe glijbanen. Ook dit gedeelte is vooral erg leuk voor kleinere kinderen.Sterrenbad zwembad Wassenaar
Zwemmen in Wassenaar kan bij het Sterrenbad. Er is een groot recreatiebad met een snelle waterglijbaan, wildwaterkreek en whirlpool. Het aparte peuterbad heeft een leuke spuiter. Je kunt in het Sterrenbad terecht voor vrijzwemmen, zwemles en baby- en peuterzwemmen. Er zijn aankleedtafels aanwezig voor de kleintjes.

Zwemmen in Voorschoten


Zwembad Het wedde

In Voorschoten vind je zwembad Het Wedde. Een fijn en rustig binnenzwembad met apart peutergedeelte, ondiep gedeelte en wedstrijdbad. Erg fijn aan dit zwembad is het naastgelegen restaurant met terras en leuke buitenspeeltuin voor kleinere kinderen. Een aanrader!Zwemmen in Leiderdorp


Zwembad De Does
Het recreatiebad van de Does heeft een speelse vorm met een krachtige wildwaterkreek, twee bruisbanken, waterspuiters en een waterval. Veel actie dus! En dan is er nog de glijbaan! Deze is maar liefst 35 meter lang, geheel overdekt en komt uit in het aparte plonsbassin.Ook is er een apart peuterbad voorzien van waterspuiters op de rand en een groot waterspuitend clownshoofd op de muur. Kortom: voor grote en kleine kinderen is er genoeg waterpret! Je kunt hier ook fijn baby & peuterzwemmen.

Zwemmen in het Land van Wijk en Wouden en Groene Hart


Zwembad Haasbroek Zoeterwoude - Dit openluchtzwembad heeft een 25-meterbad, waarvan een deel diep en een deel ondiep is. Ook is er een apart peuterbadje en een kiosk om wat te kopen.
Het fijne buitenzwembad De Hazelaar in Hazerswoude-Dorp is ook weer open. 

Zwembad Aarweide Nieuwveen
Iets verder weg misschien, maar een heel fijn buitenbad. Openluchtzwembad Aarweide in Nieuwveen heeft maar liefst 3 buitenbaden,  hele leuke speelelementen voor kleinere kinderen, grote glijbaan en zonneweide en een apart kinderbad.Zwembad de Kleine Oase Leimuiden
Ook in Leimuiden kan je buitenzwemmen. Openluchtzwembad De Kleine Oase is een heerlijke plek daarvoor.Zwembad de Tweesprong
Het hele jaar door waterpret in zwembad de Tweesprong in Roelofarendsveen. Recreatief zwemmen, zwemlessen, disco-zwemmen en nog veel meer.

Waar ga jij graag zwemmen met je kinderen in onze regio Leiden? Geef het ons door op leiden@kidsproof.nl

Nb. Check voordat je gaat zwemmen de openingstijden op de website van het zwembad zelf!

Op de website Kidsproof Leiden vind je alle zwembaden in de categorie Eropuit; zwemmen & strandjes
- Peutervriendelijke buitenzwembaden
- Verwarmd kinderbad
- Waterattracties
- Zandspeelplaats
- Openluchtbad
- Waterspeelpark
- Subtropische zwembaden
- Bosbaden