• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Balletje gooien?Terug naar het overzicht

Bij De Zijl Zwemsport kun je waterpolo spelen op alle niveaus. Minipolo al vanaf 6 jaar!

Er zijn hier veel jeugdteams actief in het water:

  • minipolo: vanaf 6 jaar
  • welpen:  8 - 9 jaar, zij spelen op een klein veld met kleine doelen
  • pupillen: 10 - 11 jaar
  • pupillen: 11 - 13 jaar

Minipolo
Na het leren van de eerste zwemvaardigheden starten de allerjongsten (vanaf 6 jaar) met minipolo. Op een speelse manier leren de kinderen de techniek van het zwemmen én het gooien met de bal in het water. Ook het zwemmen krijgt veel natuurlijk aandacht.

De mini's spelen nog geen 'echte' competitie. Wel is er een paar keer per jaar een mini-polotoernooi in of vlakbij Leiden.

Pupillen
Bij de pupillen gaat het uiteraard een stapje verder. Basistechnieken, tactieken en natuurlijk ook het zwemmen zijn hier de aandachtspunten. En er wordt competitie gespeeld in de omgeving van Leiden. Dat is 5 tegen 5 of 7 tegen 7.

En verder zijn er nog veel meer jeugdactiviteiten! Bijvoorbeeld spokentochten, vliegermiddagen en het jaarlijkse pretkamp in meivakantie!

Locaties
De Zijl Zwemsport maakt voor wedstrijden en trainingen gebruik van verschillende zwembaden in en om Leiden: Zwembad De Zijl, Het Wedde en Poelmeer. Naast zwembad De Zijl vind je het clubhuis "De Waterkeet".

Meer weten over waterpolo, de lestijden en andere mogelijkheden bij deze actieve vereniging? Check de website via de roze button!

Tip: Op zoek naar zwemles? Kijk dan op het overzicht van de zwemlessen in en om Leiden!

De Zijl Zwemsport

Paramaribostraat 66a
2315 VK Leiden
Openingstijden Check de website voor de trainingsdagen en tijdstippen. Prijs Vanaf € 279,- per jaar. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

Op kamp met & zonder overnachten