Scoutinggroep Leif EriksonTerug naar het overzicht

Hou jij van lekker buiten zijn en van watersport? Dan is scoutinggroep Leif Erikson wat voor jou!
Bij de Esta’s begint het voor de meeste bij Leif Erikson. Het is de jongste speltak van de vier leeftijdscategorieën. De Estagroep bestaat uit jongens en meisjes van zeven tot elf jaar. Met elkaar speel je veel sportieve spellen waar het gaat om samen werken, creativiteit en plezier. Als het mooi weer is ga je naar buiten en zo niet dan ben je binnen je creativiteit aan het laten zien door bijvoorbeeld knutsel activiteiten.

Bij de Esta’s draait het dus om samenwerken en plezier maken. Dit doe je vaak met de grote groep maar de Esta’s zitten ook onder verdeeld in “nesten” groepjes van 6 kinderen met aan het hoofd de Gids. In de tijd die een Esta doorbrengt kan er ook veel geleerd worden. Zoals het leggen van knopen, EHBO, zwemmen en het maken van een kampvuur. Voor al deze dingen vallen insignes te verdienen om te kunnen laten zien wat je allemaal kan.

Vaak leren ze deze dingen op het zomerkamp. De jaarlijkse afsluiter van het scouting seizoen. Met het zomerkamp ben je een week op kamp, ieder jaar weer op een andere plek. Je gaat dan naar een bosrijke omgeving waar altijd spannende dingen gebeuren.

Los van het zomerkamp zijn er ook twee momenten dat je een weekendje weg gaat. In het najaar logeer je een keertje in het eigen clubhuis en in het voorjaar pak je de tenten in en zal je een nachtje slapen in het scoutingbos in Aerdenhout.

Klik op de roze button voor meer informatie!

Tip: Meer leuke clubjes vind je in ons overzicht!

Scoutinggroep Leif Erikson

Rouwkooplaan 21
2251AP Voorschoten
Openingstijden Zie de website voor de actuele tijden Prijs Zie website Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

Op zomerkamp met en zonder overnachten