Chocolade fondue = feest!Terug naar het overzicht

Wat een feestje! Na het eten als toetje allemaal lekkers in de chocola dippen!
Ken je dit toetje? Het is altijd een hit, bij groot en klein; chocoladefondue!

Wat heb je nodig?
Een rechaud, een stenen schaaltje, chocolade en allerlei lekkers om in de chocola te dippen. Denk hierbij aan lange vingers, aardbeien, slagroomsoesjes en ananas. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Hoe maak je de fondue?
Eerst smelt je de chocola. Dat doe je zo: Neem een pan met heet water en leg daar een tweede pan in. Let erop dat de bodem van de tweede pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders verbrandt de chocola. Zet het vuur onder de pan zo hoog dat het water heet is, maar niet kookt. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de bovenste pan. Roer regelmatig tot de chocola helemaal gesmolten is. Daarna doe je de chocola over in een stenen schaaltje dat je op een rechaud warm houdt.

Dippen maar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer in de polder!

Zomer in de polder!

De zomer is een druk seizoen voor de boeren én de natuur in het Land van Wijk & Wouden. Lees onze special met toffe tips en geniet mee met het boeren buitenleven!

Ontdek het boerenleven