Boerenkaasroute Zoeterwoude

5 maart 2020
Proef, beleef en ontdek de prachtige polders van Zoeterwoude met deze fietstocht vol activiteiten. Leuk uitje met het hele gezin!
Genieten in de polder met de Boerenkaasroute!
Misschien heb je de vrolijke gele bordjes weleens zien staan in de polder rondom Zoeterwoude: dat zijn de locaties van de Boerenkaasroute! Deze route is 20 km lang en brengt je dwars door het Land van Wijk & Wouden langs oude molens, streekwinkels en bezoekboerderijen. Er is alle ruimte om te picknicken, fantastisch uitzicht gegarandeerd!

Leuke tussenstops met kinderen zijn er volop!

Een dikke hit met de kinderen is natuurlijk ijsboerderij de Jong, waar je vanaf half maart t/m oktober geniet van héérlijk ambachtelijk ijs. Jij op het terras, genieten van het uitzicht en de kinderen kunnen lekker spelen. Bij de informatiepanelen en audiopunten onderweg leer je van alles over o.a. boerenkaas en weidevogels.Ook een must met de kids is boerderij 't Geertje. Geitjes knuffelen, lammetjes de fles geven, bootje varen... en ook het Wildplukpad is érg leuk om te doen met de kinderen! Je gaat zelf op zoek met een wildplukkaart, bakje en schaar naar eetbare wilde planten. Wie weet geniet jij aan het eind van de middag wel van een heerlijke – en superwilde – salade van vogelmuur, zuring, zevenblad en madeliefjes voor de versiering.Op de Boerenkaasroute mag de beroemde kaas uit het Land van Wijk & Wouden natuurlijk niet ontbreken! Zo kom je langs een heleboel kaasboerderijen, bijvoorbeeld langs Kaasboederij Vierhuizen, een biologisch familiebedrijf waar ze heerlijke kaas verkopen in hun kaaswinkel. Ook vind je hier de Wilde Weide Tuin waar je van alles kunt plukken.Een goed startpunt van de Kaasroute is recreatief transferium / TOP Zoeterwoude, Groene Hartplein 4 in Zoeterwoude. Hier vind je Streekwinkel Boer en Goed, natuurspeeltuin De Swetse Speeldernis en restaurant La Place. De route is vanaf TOP Zoeterwoude gemarkeerd met rechthoekige bordjes met een witte koe erop.

Kijk snel voor meer praktische informatie over de Boerenkaasroute!

Veel plezier!TIP: heb je de smaak van het fietsen te pakken? Doe dan ook eens de Beleefroute Duin, Horst & Weide!