icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Cool surffeest in Katwijk!

22 april 2021
Wat een gaaf feestje hebben we gevierd bij Surfschool-Katwijk. Met 8 jongens, een instructeur en surfplanken gaan we de golven bij Katwijk bedwingen.  En ik mocht zelf ook mee. Hoe dat afliep....
Surfschool Katwijk kinderfeestje golfsurfen
Na schooltijd vertrekken we met voetbal, gevulde picknickmand en 8 enthousiaste boys naar het strand. Er wordt gezwommen, gevoetbald, gegeten en plezier gemaakt. Strand is eigenlijk altijd goed!

We gaan naar Surfschool-katwijk, gelegen tussen strandtent B.E.A.C.H en de Katwijkse reddingsbrigade. Na een enthousiaste ontvangst mogen we allemaal een wetsuit aantrekken in de kleedkamer. En ja hoor...ik krijg er ook een, want ouders mogen hier gewoon meedoen.

Surfleraar Matthias legt uit hoe je met zijn 2-en makkelijk je surfplank naar het water draagt en daar gaan we....Na een korte instructie (gelukkig, want de aandachtsspanne van de jongens is niet al te lang) mogen ze voor het eerst het water in.Pak die golf, peddelen en yes daar rol je zo met de golf richting kust. Gaaf, nog een keer!Na 3 keer, verzamelen we weer op het strand voor uitleg deel 2. Veiligheid komt aan bod, maar ook hoe je moet staan. En hup het water weer in.Tot mijn verbazing, staan 3 van de 8 jongens de eerste keer al zo hup op dat board. Mmmm, bij mij lijkt het er nog niet op, ploep weer kopje onder.

Dit gave filmpje maakte we van het surfen van de jongens.


Super leuk dat het al deze niet-surfers na zo'n les gewoon lukt om te staan. Ze hebben vooral heel veel plezier en lachen om elkaars stunts en moedigen elkaar aan.

Na het surfen (is er nu al 1,5 uur voorbij?) even douchen en eten we nog een lekker patatje bij het naastgelegen B.E.A.C.H.

Yes, verjaardagsfeestje geslaagd!

Praktisch? Met de fiets of met de auto naar Noorderparkeerterrein in Katwijk. Dat is easy peazy: makkelijk aan te rijden, eigenlijk altijd plek en op loopafstand van de surfschool. Liever bodyboarden, longboarden of powerkiten op je feestje, ook dat kan bij Surfschool-Katwijk! Bij Brunotti Surfschool-Katwijk kan je ook terecht voor een gaaf Brunotti Beach Camp (12+), of de zomersurflessen in juli en augustus.

Boeken doe je direct bij de Surfschool-Katwijk, met of zonder eten.
Get stoked! Tamara
Naar de website