icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

5 x gratis uitjes in Leiderdorp met kinderen

9 juli 2021
Een uitje hoeft zeker niet altijd geld te kosten! De 5 leukste uitjes in Leiderdorp voor de zomervakantie zet Emma voor je op een rij.
5x gratis Leiderdorp

Tip: zet woensdagmiddag 22 september 2021 vast groot in je agenda, dan is Polder in het Park. Een gratis natuurmiddag voor het hele gezin in Park de Houtkamp in Leiderdorp.

De Kinderboerderij in Park de Houtkamp, gratis in Leiderdorp

Een grote favoriet voor de kleintjes is de kinderboerderij in Park de Houtkamp. De toegang is gratis.Niet alleen zijn er heel veel verschillende dieren te bewonderen, van koeien tot konijntjes, ook is er een minibieb, een houten speeltrein, een spannende evenwichtsbalk en meer.En zijn ze moe? Dan strijk je zo neer op het naastgelegen terras van Brasserie Park.
Milieu Educatief centrum
Leiderdorp - gratis woensdagmiddag activiteit


Op slootjessafari? Naar insecten speuren en uitvinden hoe ze heten? Of een wedstrijdje afval opruimen? Leen een MEC natuurrugzak en ga op pad.

Elke woensdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur is het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp open voor publiek en staan er rugzakjes klaar om – gratis – uitgeleend te worden.

In de rugzakjes zitten alle benodigdheden voor een leuke middag in de buitenlucht. Denk aan loeppotjes, zoekkaarten, handschoenen, hesjes, etc. Ook kun je natuurlijk de bijbehorende visnetjes en grijpers lenen.


De Heemtuin, gratis in Leiderdorp

Ook in de Houtkamp, en leuk voor groot en klein, is de gratis Heemtuin.
Met spannende smalle paden door jungle-achtige begroeiing en watertjes met stapstenen, maar ook heel veel leerzame hoekjes en hel veel mogelijkheden om te leren over de natuur.De Vadedoplas, gratis in Leiderdorp

Wil je een dagje gratis naar het strand? Dat kan ook in Leiderdorp! Stap op de fiets, geen parkeerkosten.

In de Munnikenpolder vind je de Vadedo plas, het enige officiële zwemwater in Leiderdorp. Aan de Vadedo plas bevindt zich een fijn strandje met een grote zonneweide. Vanaf het strandje kijk je uit over de polder met molens. Vanuit de Munnikenpolder fiets je zo naar Hoogmade. Bij de A4 omkeren kan ook, dan volg je de Ruigekade terug naar Leiderdorp. Dat is ook nog eens een lekker fietsrondje.Park Matilo, gratis toegang

Vanaf daar ben je trouwens met de mooie Rhijnvreugdbrug zo de Oude Rijn over, en sta je in een mum van tijd bij Park Matilo. Sinds 2021 Unesco Werelderfgoed in Leiden op de grens met Leiderdorp. Dit is in feite een gratis openluchtmuseum over de Romeinse tijd, op de plek van een Romeins legerkamp. Waanzinnig gaaf om zo de plaatselijke geschiedenis te ontdekken.Natuuspeeltuin de Dwarstuin, gratis in Leiderdorp

In de Bloemerd in Leiderdorp vind je tot slot de gratis natuurspeeltuin. Deze is in de vakantie iedere dag vanaf 9 uur geopend. In de natuurspeeltuin kunnen kinderen zich heerlijk uitleven met zand, water en hout.Neem zeker iets lekkers mee, want hier zit je wel een tijdje. Wil je leuke tips voor lekkere hapjes met kinderen, check dan vooral hieronder op de roze button naar de website van Em's Real Food.Doordat de speeltuin behoorlijk groot is en ook aardige hoogteverschillen kent, is deze gratis natuurspeeltuin ook erg leuk voor grotere kinderen.

Tip: zet woensdagmiddag 22 september 2021 vast groot in je agenda, dan is Polder in het Park. Een gratis natuurmiddag voor het hele gezin in Park de Houtkamp in Leiderdorp.

Veel plezier! Emma

Emma is moeder van twee jonge kinderen en heeft haar eigen foodblog: Em's Real Food. Ze deelt regelmatig haar tips op Kidsproof Leiden. Ze woont sinds kort in Leiderdorp en heeft over haar ontdekkingen met haar kleuter dit blog 5 x gratis in Leiderdorp geschreven. Nieuwsgierig naar Emma's foodblog klik hieronder door via de roze button 'naar de website'!

Naar de website