Kerstmarkten en levende kerststallen in en om Leiden

3 december 2019
Vrolijke kerstliedjes zingen, levende kerststallen, genieten van warme chocolademelk mét slagroom natuurlijk, knapperende vuurtjes, leuke kerstworkshops... Het is weer kerstmarktentijd!

We hebben héle leuke kerstmarkten met kids in Leiden en omgeving voor je opgezocht. Hieronder vind je ze!

1 Drijvende kerstmarkt
Inmiddels een begrip in Leiden: de drijvende kerstmarkt! Deze supergezellige markt van 13 t/m 24 december heeft heel veel supergezellige chalets waar je van alles kunt kopen en drijft op de Nieuwe Rijn in hartje Leiden. En meteen even een rondje schaatsen op de naastgelegen drijvende ijsbaan!2 Kerst bij Hoeve Cronesteyn
Geniet van winterse gezelligheid bij Hoeve Cronesteijn met workshops, High tea en kerstbomen verkoop!

3 Kerstsfeertje bij 't Geertje
Op 15 december een heerlijk kerstsfeertje bij boerderij 't Geertje! Volop leuke kersttafereeltjes en kinderactiviteiten.

4 Kerst op Landgoed de Keukenhof
Landgoed Keukenhof is vanaf 11 december omgetoverd tot een wintersprookje.  Met leuke activiteiten zoals kerststukjes maken, herdertjestocht en de Kerstman komt ook even langs.5 Christmas Fair Oegstgeest
Op 7 & 8 december bruist Oegstgeest van de gezelligheid! Denk aan kraampjes met kerstspulletjes en lekkers, een koor en heel veel lichtjes. Kerstsfeer op en top.

6 KinderKerst in Leiderdorp
Een kerstmarkt speciaal voor kinderen tijdens de Kerstafette in het weekend van 14 & 15 december bij Brasserie Park in Leiderdorp!7 Hoogste Levende Kerststal in Noordwijk
Voor de 8e keer is de Levende Kerststal in de Oude Jeroenstoren Noordwijk. Beklim onder leiding van een herdergids de sfeervolle versierde en verlichte toren. Daarbij wordt op elke etage een stukje van het Kerstverhaal verteld en uitgebeeld.

8 Levende kerststal bij BuytenDelft
Op 15 december bij Boerderij BuytenDelft geniet je van een Levende Kerstal en nog veel meer! Bak kerstbrood, luister naar kerstverhaaltjes of knutsel je eigen kerstballen van een boomstammetje. In het restaurantje hebben ze heerlijke glühwein, warme chocomelk, zelfgemaakte erwtensoep en nog veel meer lekkers op de winterkaart.Kortom: er is weer meer dan genoeg gezelligheid voor de hele familie! Weet jij nog een leuke kerstmarkt of levende kerststal? Laat het vooral even weten via leiden@kidsproof.nl.

Tip: Kijk vooral ook eens op Kidsproof Den Haag voor de leukste Kerstmarkten in en om Den Haag!

Veel plezier!