icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Lichtjes-uitjes voor feestelijke dagen in regio Leiden en Den Haag!

3 december 2019
Houd jij ook zo van sfeervolle verlichting in de donkere dagen voor kerst. Dan is een bezoekje aan deze uitjes-met-lichtjes in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer en Leiden echt iets voor jou!
Lichtjesavonden Den Haag Leiden Delft Zoetermeer
Kom samen met je familie genieten van de sfeer en gezelligheid die deze lichtjes brengen. Kies uit het aansteken van de mooiste kerstbomen, lichtprojecties, prachtige etalages, lichtjeswandelingen en shows. Of maak er je eigen lichtjesroute van en bezoek ze allemaal!

Lichtjesavond Delft - 10 december
Lichtjesavond is de traditionele avond waarop de lichtjes van de kerstboom in Delft worden ontstoken. Warme chocomelk met slagroom, kerstkransjes en een hoop gezelligheid. Ook kun je samen met je ouders een eigen lichtje aansteken. En sla nog wat leuke kerstcadeautjes in bij de Lichtjesmarkt!Advent bij het Verteltheater van Silvester - Leiden - 7 december
Hermine van Helden vertelt (en dat is iets heel anders dan voorlezen) op zaterdag 7 december een verhaal uit de bundel Het licht in de lantaarn. Na wat lekkers maak je ook nog een leuk knutselwerkje.

Lichtjesavond Haagse Toren - november en december

Na 288 treden kun je op het balkon volledig rondom de Haagse Toren wandelen en genieten van de prachtig uitgelichte skyline van Den Haag naar Zoetermeer en Rotterdam. Van Hoek van Holland naar Scheveningen. De Lichtjesavonden zijn op elke donderdag in november en december (m.u.v. van 5 en 26 december) en op vrijdag 27 december.Kaarsjesavond - Zoetermeer - 10 december

Zoetermeer zorgt weer voor een sfeervolle avond en verlicht de donkere winterdagen. Om 18.30 uur worden de lichtjes in de Kerstboom op de Dobbe ontstoken tijdens de Kaarsjesavond. Stap in een wereld van duizenden lichtjes en prachtig ingerichte etalages. Droom weg bij muziek en liederen die gezongen worden door een van de vele koren en muziekgroepen. Voor wie het koud krijgt is er gratis warme chocolademelk en thee.

Lichtjesloop- Delft -13 december
Op vrijdag 13 december kun je met de hele familie meelopen tijdens de Lichtjesloop. Een bijzondere en sfeervolle avond waar je samen 4 kilometer wandelt door Delftse Hout. Na de wandeling vindt de Christmas After Party plaats bij de vuurkorven, op de parkeerplaats van Active Health Center Ypenburg, met een warm drankje en hapje, kerstmuziek, proeverijen en een loterij met vele mooie prijzen!Kerstboom ceremonie Lange Voorhout - Den Haag- 12 december
De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden dit jaar weer feestelijk ontstoken. Hiermee vieren we het Luciafeest, het lichtfeest dat in Zweden het begin van de kerstperiode markeert. Voor het Escher Museum op het Lange Voorhout zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je onder het genot van bisschopswijn en warme chocolademelk alvast in de kerstsfeer komen.
 


Gouda bij kaarslicht - Gouda - 13 december
In het Groene Hart is deze bijzondere avond het vermelden waard. Wat een zee van licht is dit Goudse lichtjesfeest. Naast alle kaarsjes zal er om de feestelijke dag helemaal af te maken ook muziek zijn, is er straattheater en dans, een 'levende' kerststal en worden er mooie wandelingen uitgezet.

The Hague Highlights Ridderzaal - 28 nov t/m 21 dec
Deze laatste donkere herfstdagen zullen het Mauritshuis en Ridderzaal op donderdag, vrijdag en zaterdag onderdeel zijn van een spetterende lichtshow. Leuk Haags uitje! Maak het extra speciaal en laat je rijden door een gratis Hop on Hop off koets.Lichtjesavond - Noordwijkerhout - 20 december
De Oude Kerk van Noordwijkerhout is deze avond sfeervol verlicht. Om goed in de stemming te komen zingt er een koor prachtige kerstliedjes en ook het Dickensorkest brengt je helemaal in de kerststemming.

Disneyverlichting - Den Haag - november en december
Wat super cute! Deze kerstverlichting is helemaal Kidsproof. Alle bekende Disneyfiguren kom je tegen op de Fred en de Aert van der Goesstraat deze donkere dagen.
Je ziet: Mickey twee keer, Minnie, Donald, Pluto, Goofy en Olaf. Ze zijn 2,25 meter hoog en bestaan uit meerkleurige LED verlichting.Leiden Lumière - 14 december
De lichtjes in de kerstboom op het Hooglandse Kerstplein worden weer ontstoken, laat het kerstfeest maar komen! Proost samen op de komende feestdagen.

Lichtjesavond in het Huygenskwartier - Voorburg - 24 december
Voorburg zet het Huygenskwartier weer prachtig in het licht met kerstavond. Sfeervolle versierde etalages, gezellige straatjes verlicht door duizenden kaarsjes en ook nog entertainment. Je kijkt je ogen uit!Lichtjesavond Buitenplaats Ockenburgh
Een magisch moment: de lichtjes van de reusachtige kerstboom op Buitenplaats Ockenburg worden ontstoken op 12 december. Kom je ook kijken? En genieten van warme chocomelk natuurlijk.

Let it Glow! - kerstvakantie workshops bij Science Centre Delft
Soldeer Mr.Robotto met schitterende oogjes, maak je eigen 3D kerstbal, bouw een winters huisje met LED lampjes... Bij Science Centre Delft ga je deze kerstvakantie zelf aan de slag. Maak toffe creaties waarmee je jouw kamer kunt laten 'glowen'!Rijngloed - Leiden - 20 t/m 30 december
is een kunstzinnig en sociaal project met verlichte ‘kunstbomen’ langs de Oude Rijn in Leiden. Deze kunstbomen worden door buurtbewoners van de wijken aan de rijn gemaakt. Samen creëeren ze gezelligheid en aandacht voor duurzaamheid.

Fijne Lichtjesavonden!