icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Tie dye shirt maken

17 augustus 2020
Zijn jullie al aan het "tie dye en"? Bij ons thuis is het dé hit deze zomervakantie! Loïs van 12 jaar legt hieronder stap voor stap uit hoe je dit kunt doen én wat je nodig hebt. Met 3 voorbeelden!

3x zelf een Tie dye shirt maken.

Tie dye is zo leuk om zelf thuis te doen! Eerst ben ik naar de Action gegaan voor verf en elastiekjes. Benodigdheden: wit kledingstuk, bak warm water, zout, acryl verf, bidons, elastiekjes, gewoon water en iets waarop je het gaat doen (plastic zakken).- Doe zout in de bak met warm water, even roeren en leg dan het witte kledingstuk erin.
- Knijp het witte kledingstuk uit en leg het op plastic zakken. - Doe acryl verf in de bidon. 1 deel acrylverf en 3 delen water. Schud de bidon. PS: Mijn vader was niet zo blij dat ik zijn bidons heb gebruikt :)ONTWERP 1 TIE DYE T-SHIRT
Voor het eerste ontwerp knijp je het shirt gewoon slordig bij elkaar en doe er dan elastiekjes omheen.- Dan pak je de bidon met het verfmengsel en verdeel je het over het shirt.- Leg dan het shirt ergens neer en laat hem drogen.

ONTWERP 2 TIE DYE T-SHIRT

Voor het 2e ontwerp gebruik je een vork. Zet de vork met de punten midden in het shirt en draai de vork. Zo ontstaat er een draai.- Doe er dan elastiekjes omheen. In de vorm van een soort ster, van 8 vakjes.- Geef ieder vakje een kleur.
- Laat het kledingstuk nu een uur drogen.

ONTWERP 3 TIE DYE T-SHIRT
Voor het derde ontwerp rol je je shirt op en doe keer elastiekjes omheen. Geef ieder vakje een kleur. - Laat het kledingstuk een uur drogen.
- Na het uur haal je van alle kledingstukken de elastiekjes eraf. 
- Leg het nu ergens op een wasrek en laat hem nu 2 uur drogen. - Als het shirt daarna niet droog genoeg is kan je het shirt altijd in de droger doen.

Kun je een Tie Dye T-shirt wassen?

De grote vraag bij ons was: kun je deze shirts gewoon wassen? Wanneer je de textielverf gebruikt, merkte wij dat het best nog een tijdje kan afgeven. De eerste keer heb ik het shirt op de hand gewassen. De keren daarna was ik het in de machine op 30 graden met vergelijkbare kleuren en met een 'color catch' doekje in de trommel. Dat werkt prima!

Zijn de witte shirts op? Dochterlief doet het ook met witte sokken... ;))

Het is niet moeilijk en het effect is altijd leuk en verrassend. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan maken. Je mag altijd je ontwerp mailen aan leiden@kidsproof.nl

Veel plezier met tie dye-en!

Groetjes, Loïs

TIP: wij schreven regelmatig handige blogs voor ouder. Neem eens een kijkje bij deze blogs, ze staan vol met leuke tips!