8 x ijsje eten in en om Leiden

13 februari 2023
De zon schijnt, wij willen een lekker ijsje! Wat is jouw favoriete ijssalon? Wij zetten 8 toppers op een rij. Maar de lijst mag langer natuurlijk:-). In de stad en daarbuiten, ideale eindbestemming voor je fietstochtje!

IJs van Matthijs

Midden in Leiden, in de Steenstraat, kun je lekker smullen bij IJs van Matthijs! Tip: vanwege de corona maatregelen bezorgen ze ook aan huis. Smullen maar!



Moments

In Voorschoten kent iedereen Moments IJssalon! Met een heerlijk vers ijsje, uiteraard helemaal zelf gemaakt, op terras beleef je hier altijd fijne momenten:-).



IJscafé Danice

Ambachtelijk Italiaans ijs vind je bij IJscafé Danice! Met 4 vestigingen in de regio niet te missen:-). Je vindt Danice in Leiden Centrum, Oegstgeest, en 2 vestigingen in Leiderdorp. 



IJsboerderij

In de polder bij Zoeterwoude vind je IJsboerderij de Jong! Met heerlijk zelfgemaakt boerenijs, een terras en speeltuin. Wij fietsen er weleens naartoe, dan vinden de kinderen een fietstochtje nooit zo erg:-)



Roberto's ijs

Alleen al voor de vrolijke Roberto zou je hier een lekker ijsje halen. Op z'n Braziliaans in de Koornbrugsteeg in het centrum van Leiden. Proeven mag!


Tante Tokkie Voorschoten

Maak kennis met Tante Tokkie: Pannenkoekenrestaurant, ijssalon en natuurboerderij bij Van der Valk in Voorschoten! Wat een top adres met heeerlijk ijs. Je leest er alles over in ons blog over de ijsjes van Tante Tokkie.

Tante Tokkie Voorschoten


Ijssalon Luciano Leiden

We kunnen nu ook in de Stevenshof een ijsje halen bij Luciano, in winkelcentrum “De Stevensbloem”. Dit is de plek waar de jongste Luciano zich heeft gevestigd. Superlekker en het hele jaar geopend.

Luciano Leiden Stevenshof

Van Reeuwijk Fruit & Flowers


Deze fruitteler is helemaal ingericht op de zelfpluk en daarom een échte Kidsproof favoriet. De aardbeien en bessen worden ook verwerkt in het huisgemaakte ijs..mjam! Na het plukken kun je op het terras nog heerlijk nagenieten onder het genot van koffie, thee, vruchtensap, heerlijk vers gebak en ambachtelijk gemaakt ijs van eigen fruit. Voor de kinderen is er een speelhoek met zandbak en een verschoontafel voor de kleinsten. Uitstapje helemaal compleet!



Wat is jouw favoriete ijssalon? Mail het naar leiden@kidsproof.nl of deel het op onze Facebookpagina!