icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

5x gezellige uitjes in Leiden met je kind op woensdagmiddag - coronaproof!

3 december 2020
Iedereen met schoolkinderen weet dat de woensdagmiddag hét moment is om iets gezelligs te doen met je kind. Of dat nu een sportclubje is of er samen op uit. Speciaal voor de woensdagmiddagen in corona-tijd tipt Emma van Em’s Real Food waar zij graag met haar zoontje naartoe gaat in Leiden.
Gezellige woensdagmiddag met je kind in Leiden

1. Het Singelpark

Voor wat grotere kinderen, of kinderen van een jaar of 5 op een fiets: het Singelpark. Het is nog niet helemaal af, maar je kunt het rondje al wel lopen. Zes kilometer langs de singels en wat is het een mooi en fijn park geworden! Je ziet de stad op een hele andere manier. Hoewel ik in de omgeving van Leiden ben opgegroeid en al sinds 2004 in Leiden woon, ontdek ik elke keer weer plekken waar ik het bestaan niet van wist. Zoals de speeltuin in het Ankerpark op deze foto. Een fantastische manier om samen Leiden te verkennen dus.2. de Burcht
Ook fantastisch om te verkennen met kinderen is de Burcht. Je kunt erin, je kunt eromheen, je kunt erop, en onderaan kun je bij het Koetshuis lekker warme chocolademelk afhalen. Moet je kind na school nog even uitrazen dan is dit het perfecte uitje. De bibliotheek aan de Nieuwstraat is vlakbij mocht je nog een leuk boek voor thuis uit willen zoeken. Want dat is ook heel gezellig op woensdagmiddag met je kind.

3. Naturalis
Wat is het fijn dat Naturalis verbouwd is! Het museum is namelijk veel groter dan het voor de verbouwing was, en dat komt met corona goed uit. Reserveer een tijdslot en je kunt in relatieve rust, met voldoende ruimte en afstand genieten van het museum. Een tip: neem een tijdslot tegen het einde van de middag. Dan heb je vlak voor sluitingstijd de zaal (vrijwel) voor jezelf! Ook leuk: op dit moment wordt in de grote hal de kopie van T. rex Trix gemonteerd, alleen op doordeweekse dagen dus ideaal voor jouw gezellige woensdagmiddag met kinderen.

4. Buitenspelen en ijs eten
Voor wat jongere kinderen is de piratenbootspeeltuin bij de Morspoort in Park de Put geweldig leuk. Onder normale omstandigheden is er zelfs een terras, zodat je als ouder lekker wat kunt drinken terwijl je kind speelt. Nu kun je iets te drinken halen, of je gaat voor of na het spelen even naar Soet Enso op de hoek van de Morsstraat en de Steenstraat, voor een heerlijk ijsje of een lekkere koffie!

5. Hortus Botanicus
Is je kind een echte ontdekkingsreiziger, dan is de Hortus Botanicus een geweldige plek om de woensdagmiddag door te brengen. Ook hier moet je een tijdslot reserveren, maar dan kun je ook heerlijk door de tuinen en de kassen struinen. Voor jongeren kinderen zijn de smalle paadjes en de waterstroompjes buiten ontzettend leuk en spannend, voor wat oudere kinderen is het leuk om de verschillende planten te ontdekken en de speciale bordjes voor kinderen te lezen.


Foto: gemaakt in het Grand café van de Hortus, we hopen dat ze snel weer open zijn!

OVER EM’S REAL FOOD
Em's Real Food is een geweldig foodblog van Emma uit Leiden. Wil jij inspiratie voor lekker eten wat niet te moeilijk is met of zonder (kleine) kinderen? Neem dan zeker een kijkje op haar blogsite Em's Real Food.  Emma schreef voor Kidsproof Leiden ook het blog: 5x leuke plekken om eten af te halen in Leiden

Wat doe jij graag op woensdagmiddag met je kinderen? Laat het ons weten leiden@kidsproof.nl

Deze tips zijn op het moment dat we dit blog schrijven allemaal toegankelijk. We raden je altijd aan te checken voor je vertrekt of het open is, je tijdslot te reserveren of andere bijzonderheden. Het kan snel veranderen in corona-tijd. Veel plezier samen op jullie gezellige woensdagmiddag na school!