CORPUS 'reis door de mens'Terug naar het overzicht

Beleef een spectaculaire reis door het menselijk lichaam. En kom alles te weten over je lijf. Superleuk!
Je kent het vast wel, dat 'poppetje' langs de A44 bij Leiden/Oegstgeest. Nou, dat is dus CORPUS! En... je kunt ín dat poppetje. Superleuk én leerzaam!

Hoe zit je lichaam in elkaar? Hoe werkt het? Wat moet je doen om het gezond te houden? In CORPUS is het net alsof je in je eigen lichaam loopt, je maakt een 'reis door de mens'! Maak in het 5D-harttheater een duizelingwekkende ‘reis’ als rood bloedlichaampje, spring op de tong, loop door het oor, verwonder je in de hersenen en verbaas je over je eigen fantastische lichaam. 

Naast deze 'reis' is er ook een interactief deel waar je een schat aan informatie vindt over het menselijk lichaam. Je kunt hier allemaal leuke testjes doen en uitdagende games spelen. Je kunt fietsen door de duinen, virtueel je eten van een gemiddelde dag opscheppen bij 'Kantine De Dag' (en hopen dat de virtuele mevrouw van het Voedingscentrum je bordje een beetje ok vindt...) en nog veel meer. Echt zo gaaf gedaan! Ook is er een leuke & leerzame speurtocht.

De 'reis door de mens' duurt ongeveer 55 minuten, het gehele bezoek aan CORPUS gemiddeld 2,5 uur. Ook fijn: er is van allerlei lekkers (en gezonds!) te krijgen.

CORPUS is bedoeld voor kinderen vanaf zo'n 6 jaar. Ben je jonger, heb je lichamelijke beperkingen of voel je je ongemakkelijk in kleine ruimtes? Kijk dan even op de website van CORPUS of dit museum geschikt is voor jou.

Let op!
De 'reis door de mens' start altijd met een groepsaudiotour. Iedere 7 tot 8 minuten vertrekt er een groep. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk dat je vooraf kaartjes reserveert via de website van CORPUS. Je boekt kaartjes voor een starttijdstip. Zorg ervoor dat je 20 minuten van te voren aanwezig bent.

Tip: je kunt bij CORPUS ook je feestje vieren!


 

CORPUS

Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 17.00 uur. 
In de vakantie ook op maandag geopend.
Om teleurstellingen te voorkomen van te voren kaartjes reserveren!
Prijs Kinderen € 15,75, volwassenen € 18,25. Online € 1,50 korting. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderboekenweek !

Kinderboekenweek !

De Kinderboekenweek start 30 september met dit jaar als thema 'En toen'. Reis je mee terug in de tijd? Lees snel verder voor leuke activiteiten, een TOP 9 mét winactie en meer activiteiten.

Veel leesplezier!