• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Het KeukenhofboschTerug naar het overzicht

Een heerlijke plek om te wandelen tussen de grote, dikke bomen, midden tussen de bollenvelden!
Naast de oh zo bekende Keukenhof, ligt een wat minder bekend, maar heel fijn en mooi bos:
Het Keukenhofbosch.

Het maakte vroeger deel uit van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je er - weg van alle drukte – prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral ook eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken. Het Keukenhofbosch maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Het is hier heerlijk wandelen door een prachtig oud bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden. Het Keukenhofbosch is een gevarieerd en heuvelachtig bosgebied met beuken, eiken en naaldbomen. In de holtes van de oude bomen nestelen spechten, uilen, mezen en duiven. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen. 

Ook leuk: maak er een gecombineerd uitje van! Het Keukenhofbosch ligt net buiten het Langoed Keukenhof waar jaarlijks de beroemde bloemententoonstelling gehouden wordt.

En heb je een beetje trek gekregen van het wandelen? Ga dan zeker langs bij Restaurant Hofboerderij, gelegen naast Kasteel Keukenhof.

Tip: Combineer het wandelen in het Keukenhofbosch met een bezoek aan het Bassie en Adriaankasteel (De verdwenen kroon) Slot van Teylingen. (Teylingerlaan 15a, Lisse.)

Tip: Kijk voor meer leuke natuurplekjes in onze categorie eropuit!

Keukenhofbosch

Spekkelaan 18
2161 GH Lisse
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje naar Den Haag... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes