Museum De LakenhalTerug naar het overzicht

In dit museum leer en beleef je geschiedenis en kunst. Voor kinderen met Jonge Rembrandt familiespoor
Iedereen is welkom in De Lakenhal, om er te leren en te beleven. In het museum voor geschiedenis en kunst van de stad Leiden zie je bijvoorbeeld harnassen en serviezen, oude machines, schilderijen en beelden in allerlei mooie kamers. Er is altijd wat te doen voor kinderen, en er is heel veel te zien.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot Museum De Lakenhal.

Bij de kassa ligt er voor kids een familiespoor klaar. In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades die speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Ga op zoek naar symbolen in 17e-eeuwse schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken en speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie. Vanaf november is er een Jonge Rembrandt spoor.

Ook leuk: iedere zondag open atelier. Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. 

Kijk voor meer informatie op de website van Museum De Lakenhal via de roze button hieronder.
Let op; reserveren verplicht.

Tip: in Leiden zijn nog veel meer leuke musea te bezoeken!

Museum de Lakenhal

Oude Singel 28-32
2312 RA Leiden
Openingstijden zie website via roze naar website button Prijs Toegang alleen met online ticket. Tot 18 jaar gratis. € 7,50 van 18 tot 65 jaar. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga je mee op kamp?

Ga je mee op kamp?

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Supertoffe zomerkampen voor kids