Het ThuisatelierTerug naar het overzicht

Kunst maken met Kunstenaars bij je thuis! Deze thuisopdrachten van Museum De Lakenhal zijn top.
Wát een leuke thuisopdrachten bij Museum De Lakenhal! Hieronder noemen we er 4. Klik door via de roze button voor nog veel meer!

1-2-3 luik
 
Een drieluik is een schilderij met 2 deurtjes, dat aan de binnen- én buitenkant beschilderd is. De schildering aan de binnenkant zag je maar heel af en toe. Meestal waren de deurtjes dicht en zag je alleen de schildering op de buitenkant. Wie zien jullie vaak, en wie juist niet? Laat het zien in jullie persoonlijke drieluik! Download hier de tips van kunstenaar Femke Goedhart!

Schaduwspel
Is het je wel eens opgevallen dat je overal om je heen schaduwen kunt zien? In de tuin, op het balkon, op straat, en zelfs in huis? En dat ze voortdurend anders zijn? Probeer ze maar eens te vangen met stoepkrijt. Zodat andere mensen kunnen zien wat er heel kort even was. Maak het zelf met de tips van kunstenaar Lyda Bekker. Deze tips kun je hier downloaden

Filosoferen kun je leren
Zin om over iets anders te kletsen dan school, werk of je andere dagelijkse beslommeringen? Ontdek dat je over kunst al best veel te vertellen hebt, ook zonder dat je kunstgeschiedenis gestudeerd hebt... als je maar de juiste vragen stelt! Bekijk hier de tips van filosoof Marja van Rossum.

Kunstboterham
Het Beleg en Ontzet van Leiden was een belangrijke gebeurtenis tijdens de Tachtigjarige oorlog. ‘Beleg’ betekent hier dat de stad belegerd werd. Tegenwoordig gebruiken we het woord ‘beleg’ meestal op een andere manier. Beleg doe je namelijk op je boterham! Maak jij op jouw bammetje een topstuk uit de collectie van Museum De Lakenhal na? Download direct deze tips van kunstenaar Delia Spaans.

Museum De Lakenhal

Oude Singel 28-32
2312 RA Leiden
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer in de polder!

Zomer in de polder!

De zomer is een druk seizoen voor de boeren én de natuur in het Land van Wijk & Wouden. Lees onze special met toffe tips en geniet mee met het boeren buitenleven!

Ontdek het boerenleven