Museum NaturalisTerug naar het overzicht

In Naturalis zie je al het leven in dag. Ga op ontdekkingstocht, zo gaaf! En T. rex is er ook!
Zien, doen en beleven: in het vernieuwde Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Ga met de hele familie op ontdekkingstocht in fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook!

Nieuwe museumzalen
Het nieuwe museum is een combinatie van zien, doen en beleven. In negen indrukwekkende zalen beleeft jong en oud de rijkdom van de natuur. Je ziet de topstukken uit de collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen. Deze verzameling behoort tot de top vijf van de wereld op het gebied van biodiversiteit. Het wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan het behoud van de rijke variatie van de natuur. In het nieuwe museum kun je dit aan den lijve ondervinden; je kunt vragen stellen aan de wetenschappers, je natuurvondst laten onderzoeken en live een preparatie meemaken.

De entreezaal is sensationeel en gaat over LEVEN. Het neemt je mee langs de meest uiteenlopende landschappen: je start in de diepzee en eindigt bovenop een bergtop, bijna in de lucht. Onderweg ontmoet je een grote diversiteit aan planten en dieren.

Natuurlijk is er ook een zaal over de DINOTIJD zaal en nog veel meer, zoals een zaal De AARDE, DE IJSTIJD, DE VERLEIDING en nog veel meer. Echt een geweldig dagje uit met het hele gezin!

Van onschatbare waarde - nieuwe tentoonstelling
Slechts tweehonderd dagen zijn ze te bewonderen, vijfentwintig absolute topstukken uit de collectie van Naturalis. Onder andere de Darwinvinken, uitgestorven Kaapse leeuw en de Diepenveen meteoriet staan in deze tijdelijke tentoonstelling die je als liefhebber van natuurhistorie gezien moet hebben. De nieuwe tentoonstelling is te bewonderen van 30 september 2020 tot en met 17 april 2021

Let op: Reserveer je kaartjes online! Naturalis ligt op loopafstand van Leiden CS. Parkeren kan ook, al zijn de plaatsen beperkt.

Tip: Schrijf je in voor de Kidsproof nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Naturalis

Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Openingstijden Zie website Prijs Tot en met 3 jaar Gratis
Vanaf 4 jaar € 16,-
Met CJP-pas € 15,-
Met studentenkaart € 11,-
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderen thuis

Kinderen thuis

In verband met het Coronavirus zijn de meeste activiteiten de komende tijd geannuleerd. Zo jammer! Op Kidsproof houden we zo goed mogelijk bij wat nog wel kan en delen we uit én thuistips. Check onze blogpagina!

Tips voor uit en thuis