Fijne clubjes, te gekke kinderfeestje én een heleboel leuke uitjes... Schrijf je in en krijg onze tips in je mailbox!

Nee, dank je

Waterland BoerhaaveTerug naar het overzicht

Museum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden Waterland Boerhaave is open van 1 april t/m 31 oktober 2019 Prijs Inbegrepen bij entree museum. Tip! leuke plek om regelmatig te bezoeken? denk dan aan een Museumjaarkaart. Of een leuk uitje voor de oppas? Ook studenten zijn gratis.
Volwassenen: € 13,-
Kinderen 4 t/m 17: € 5,50
Kinderen 0 t/m 3: gratis
CJP: € 8,-
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt: gratis
Studenten MBO/HBO/WO (op vertoon van collegekaart): gratis
LUMC personeelspas: gratis
Leidse geheimtip: té gekke waterspeeltuin in de binnentuin van Rijksmuseum Boerhaave!
Een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van Rijksmuseum Boerhaave! Hier kunnen kinderen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land.

In Waterland Boerhaave kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar naar hartenlust plonzen en polderen in een veilige speelomgeving. Een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen.

Zelf lekker de handen uit de mouwen steken en de eigenschappen van water ontdekken. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?Klik voor meer informatie door naar de website van Rijksmuseum Boerhaave via de roze button.

Tip: op zoek naar leuke uitstapjes met je kids in en om Leiden? Bekijk al onze eropuit tips en de uitagenda!

Blogs & filmpjesAlle blogs