Anatomisch TheaterTerug naar het overzicht

In Rijksmuseum Boerhaave kijk je je ogen uit in het Anatomisch Theater!
De introductiefilm in het Anatomisch Theater is het startpunt van je bezoek aan Rijksmuseum Boerhaave. In zeven minuten ervaar je waar het in de wetenschap – en in Rijksmuseum Boerhaave – om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Rondom het Anatomisch Theater vind je vitrines, die samen een imposant rariteitenkabinet vormen. Net als in de Gouden Eeuw is het Anatomisch Theater niet alleen een plek voor anatomisch onderricht, maar is er tevens gelegenheid je te vergapen aan het wonderlijke en exotische.

Het Anatomisch Theater in Rijksmuseum Boerhaave is het enige in Nederland. Het is een getrouwe replica van het theater dat de Leidse universiteit in 1594 aan het Rapenburg opende. Een paar keer per jaar belandden lijken van opgehangen criminelen op de snijtafel, om zorgvuldig door de hoogleraar anatomie in een sessie van enkele dagen te worden ontleed. Het publiek bestond uit studenten, chirurgijns en nieuwsgierige burgers die toegang betaalden. De ontledingen vonden om begrijpelijke redenen ’s winters plaats. ’s Zomers vergaapten bezoekers van het theater zich aan objecten uit verre en vreemde werelden.

Klik door om meer te weten te komen over Rijksmuseum Boerhaave in Leiden! Echt een heel leuk museum met de kinderen!

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

24 x op kamp met en zonder overnachten