De DokterstasTerug naar het overzicht

Ontdek de wondere wereld van je lichaam met De Dokterstas bij Rijksmuseum Boerhaave!
Altijd al zo benieuwd wat er toch allemaal in de tas van de dokter zit? Ga met je eigen dokterstas op pad door Rijksmuseum Boerhaave en ontdek de wondere wereld van jouw eigen lichaam. Luister naar je eigen hartslag en kijk of jij net zo precies kan werken als een chirurg. Tijdens jouw ontdekkingsreis komen ook bekende onderzoekers en hun ontdekkingen aan bod. Wat zie jij door de wereldberoemde microscoop van Antoni van Leeuwenhoek?

De Dokterstas is een gratis activiteit voor families met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

In de tijd van Herman Boerhaave (1668-1738) was het lastig om erachter te komen of je ziek was. De thermometer was nog maar nauwelijks uitgevonden.

Hoe wisten dokters dan wat je mankeerde? En hoe komt het eigenlijk dat we ziek worden? Met de nieuwe familieactiviteit De Dokterstas van Rijksmuseum Boerhaave ga je samen aan de slag met deze en andere vragen.

En als je dan toch in Rijksmuseum Boerhaave bent, ga dan direct ook even naar Boerhaave Waterland! Open vanaf april. Dat is een toffe wetenschappelijke waterspeeltuin in de binnentuin van het museum.

Meer informatie over het Rijksmuseum Boerhaave vind je via de roze button.

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden Prijs De activiteit 'De Dokterstas' is gratis bij entree van het museum en verkrijgbaar bij de kassa. Zie website voor toegangsprijzen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Het is lente! We zien lammetjes in de wei, overal narcissen, het zonnetje komt steeds vaker door... In onze Uitagenda vind je fijne lentetips, geniet ervan!

Lente in en om Leiden