Stadsganzenbord LeidenTerug naar het overzicht

Speur met je familie of vrienden met een 17e-eeuwse kaart door Leiden en los de puzzels op!
Zin in een gezellige middag om Leiden te ontdekken? Met je gezin, familie of groepje vrienden, een leuke familiedag of als kinderfeestje.

Het Stadsganzenbord is een avontuurlijke puzzeltocht in het 17e eeuws stadscentrum van Leiden. Met een mooie doos waar het ganzenbord in zit ga je op stap: met papier, pen en dobbelsteen!

Het belangrijkste onderdeel van het spel is de plattegrond, een authentieke kaart van de stad uit de 17e eeuw. Aan de hand hiervan moet de speler zijn weg vinden door de stad. En dat betekent dat er steeds vergeleken moet worden tussen hoe het was en hoe het is. Staan we hier goed? Ja, maar deze straat was vroeger een gracht. En kijk, die kerk stond er toen ook al.

De spelers moeten goed om zich heen kijken, gevelstenen lezen en puzzels oplossen. Zo ontdek je de verhalen van de stad Leiden en bovendien worden alle mooie plekjes bezocht (als je tenminste de weg vindt).

Het Stadsganzenbord Leiden vertelt natuurlijk het verhaal van Leidens Beleg en Ontzet, maar ook over de jonge Rembrandt, over de eeuwenoude Burcht en de eerste universiteit van Nederland.

Zelfstandig te spelen van 11 tot 88 jaar  en is zeker ook leuk voor jongere kinderen onder begeleiding!
Voor groepen van 2 tot 200 personen.
Leuke middag gegarandeerd!

Tip: Het Stadsganzenbord is beschikbaar in Leiden, Haarlem, Den Haag, Delft, Gouda, Amsterdam, Dordrecht en Nijmegen. Meer informatie en reserveren via de roze button.

Prokwadraat-Groepswijzer.nl

Haagweg 8
2311 AA Leiden
Openingstijden bestellen en dan te spelen wanneer jij dat wilt! Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten