icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Wandelen in HeumensoordTerug naar het overzicht

Combineer een wandeling in natuurgebied Heumensoord met spelen in de leuke natuurspeeltuin!
Een gezellig middagje wandelen met de kids? Op een steenworp afstand van de wijk Brakkenstein ligt ten zuiden van Nijmegen Heumensoord, een natuurgebied vol naaldbos, heide, grasland en loofbos. Kom genieten van natuur dicht bij de stad.

Er zijn hier verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook kun je hier hardlopen en mountainbiken!

Tijdens je wandeling kom je midden in het bos een Romeinse wachttoren tegen. En zó leuk...als je even aan het wandelen bent, kom je bij een grote open zandvlakte met een natuurspeeltuin. Maar liefst 20.000 vierkante meter grote zandbak, compleet met avontuurlijke speeltoestellen. Neem je vlieger, voetbal en picknickmand mee en je kunt hier echt een hele tijd vertoeven.

Tip: Ben je met de auto (of fiets)? Dan kun je deze het beste parkeren bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan (zijstraat van de Scheidingsweg) voor het hek, richting het bos. Hier vind je een plattegrond. Er hangt ook een bakje met flyers van Natuurmonumenten over Heumensoord. Daarin staat precies wat er allemaal te zien en beleven is in Heumensoord. Ook staan hierop de wandelroutes. Het zweefvliegveldterrein ligt ook in dit mooie natuurgebied.

Kijk voor meer informatie via de roze button gelijk op de site!

Kijk voor nog meer leuke activiteiten in onze categorie Eropuit!

Heumensoord

Beukenlaan
Nijmegen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

10x omdenk uitjes in en om huis

10x omdenk uitjes in en om huis

Wat kun je in deze bizarre tijden nog doen in je vrije tijd met kinderen? Veel leuke uitjes zijn niet mogelijk... of toch wel? Even creatief (om)gedacht en dan kan er stiekem nog best veel. Bekijk onze 10 tips!

Naar de 10 tips