icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Wandelen in HeumensoordTerug naar het overzicht

Combineer een wandeling in natuurgebied Heumensoord met spelen in de leuke natuurspeeltuin!
Een gezellig middagje wandelen met de kids? Op een steenworp afstand van de wijk Brakkenstein ligt ten zuiden van Nijmegen Heumensoord, een natuurgebied vol naaldbos, heide, grasland en loofbos. Kom genieten van natuur dicht bij de stad.

Er zijn hier verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook kun je hier hardlopen en mountainbiken!

Tijdens je wandeling kom je midden in het bos een Romeinse wachttoren tegen. En zó leuk...als je even aan het wandelen bent, kom je bij een grote open zandvlakte met een natuurspeeltuin. Maar liefst 20.000 vierkante meter grote zandbak, compleet met avontuurlijke speeltoestellen. Neem je vlieger, voetbal en picknickmand mee en je kunt hier echt een hele tijd vertoeven.

Tip: Ben je met de auto (of fiets)? Dan kun je deze het beste parkeren bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan (zijstraat van de Scheidingsweg) voor het hek, richting het bos. Hier vind je een plattegrond. Er hangt ook een bakje met flyers van Natuurmonumenten over Heumensoord. Daarin staat precies wat er allemaal te zien en beleven is in Heumensoord. Ook staan hierop de wandelroutes. Het zweefvliegveldterrein ligt ook in dit mooie natuurgebied.

Kijk voor meer informatie via de roze button gelijk op de site!

Kijk voor nog meer leuke activiteiten in onze categorie Eropuit!

Heumensoord

Beukenlaan
Nijmegen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x winterse omdenkuitjes

8x winterse omdenkuitjes

In deze nieuwe lockdown zijn een heleboel favoriete winteruitjes helaas niet meer mogelijk. Of toch wel? We hebben weer even flink omgedacht en dan kom je echt tot leuke ideeën! Deze 8 winterse gezinsuitjes doe je gewoon lekker samen thuis.

Even winters omdenken