De BasteiTerug naar het overzicht

Ontdek oude Romeinse muren, een mammoet en veel meer in dit leuke familiemuseum!
De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In de kazematten, kanonsgang en in de toren beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, een stuk van kasteel Valkhof en natuurlijk de overblijfselen van de bastei zelf.

Je duikt nog veel verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van onze topstukken: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse poort. Zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denk! Om het leven rond de rivier te beschermen, leer je in onze Waalacademie alles over riviermanagement en waterbeheer. Bouw jij ook mee aan de toekomst van onze rivieren?

Wat is er te doen?

De Bastei heeft speurtochten voor jong en oud, voor binnen én buiten. Wil je meer weten over het gebouw, over de natuur in de uiterwaarden of over de verdedigingswerken van Nijmegen? Boek dan een rondleiding!

Restaurant Droom!

Wil je nog een lekker hapje of drankje na je museumbezoek? Bezoek dan het terras van Droom! op de bovenste verdieping, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier, de iconische Nijmeegse bruggen, de groene Waalkade en hét rivierpark van Nederland.

Let op: het entreegebouw is gevestigd aan de Veerpoorttrappen aan de Lange Baan, het straatje dat parallel loopt aan de Waalkade. Tips: hier kun je ook leuke natuurcadeautjes kopen!

Kijk voor meer informatie over dit familiemuseum en de komende activiteiten via de roze button gelijk op de site!

Kijk voor nog meer leuke uitjes in en rondom Nijmegen in onze categorie Uitagenda!

De Bastei centrum voor natuur en cultuurhistorie

Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Openingstijden Kijk voor de actuele openingstijden gelijk op de site! Prijs Kijk voor de actuele kosten via de roze button gelijk op de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips