icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De BasteiTerug naar het overzicht

Wil jij meer komen te weten over rivieren? Kom dan naar De Bastei in Nijmegen en ga op ontdekkingstocht!
Vanaf 1 juni gaat de Bastei weer open! Check de roze website button voor meer info over de corona-maatregelen. Let op: reserveer vooraf je kaartjes online!

Aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland ligt De Bastei, centrum voor natuur- en cultuurhistorie. Het is een mooi museum dat qua architectuur ook echt heel bijzonder is vormgegeven. En verrassend is de route onder de grond langs intact gebleven fundamenten. Hierdoor krijgen je de kans om uitgebreid kennis te maken met de historische relatie die de stad heeft met de rivier.

Vanuit de Bastei heb je een prachtig uitzicht op de Waal en de omgeving. Ga maar eens in glazen uitkijkpunten staan. Echt een prachtige ervaring! In het restaurant met dakterras kun je genieten van iets lekkers te drinken en eten.

De Waal is niet de enige rivier in Nederland. Overal in Nederland en overal ter wereld stromen rivieren! Bij de Bastei staan de rivieren centraal. Tijdens een bezoek aan dit museum maak je een reis door het verleden, het heden en de toekomst van de rivieren. Bij het heden hoort bijvoorbeeld het onder controle houden van de rivier. Dit wordt overgelaten aan specialistische mensen, maar in De Bastei Academie kun je zelf proberen de Waal vorm te geven. Misschien bouw jij zo mee aan de toekomst van de rivier!

Naast een bezoekje zijn er ook activiteiten speciaal voor kinderen, zoals ontdekkingstochten in de natuur of vakantie-activiteiten bij een bepaalde tentoonstelling! Elke keer is er weer een nieuwe activiteit, maar alles heeft te maken met de rivier of de natuur erom heen.

Let op: het entreegebouw is gevestigd aan de Veerpoorttrappen aan de Lange Baan, het straatje dat parallel loopt aan de Waalkade. Tips: hier kun je ook leuke natuurcadeautjes kopen!

Kijk voor meer informatie en de komende activiteiten via de roze button gelijk op de site!

Kijk voor nog meer leuke uitjes in en rondom Nijmegen in onze categorie Uitagenda!

De Bastei centrum voor natuur en cultuurhistorie

Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Openingstijden Kijk voor de actuele openingstijden gelijk op de site! Prijs Kijk voor de actuele kosten via de roze button gelijk op de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

18x zomeruitjes in NL

18x zomeruitjes in NL

Vier de zomer in Nederland: met de boot naar het museum, in een mini-jeep rijden en oefenen voor de SKATE4daagse. Hoe tof! Speciaal voor de zomervakantie delen we komende weken op Kidsproof.nl de leukste uitjes uit héél Nederland.

Hier alvast een voorproefje!