Landgoed MookerheideTerug naar het overzicht

Ontdek het mooie Landgoed Mookerheide! Er zijn volop leuke wandelingen!
Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je Landgoed Mookerheide. Een prachtig gebied met uitgestrekte heidevelden, bossen en een rijke geschiedenis. Dankzij het bosbeheer in dit natuurgebied, ontstaat er een gevarieerder, gemengd bos. Het eentonige dennenbos maakt plaats voor een naald- en loofbos, dat veel aantrekkelijker is voor planten, dieren en mensen. In augustus kleuren de heidevelden prachtig paars.

Er zijn in dit mooie gebied meerdere wandelroutes, zoals het Landgoedpad Mookerheide (familiepad, 1 km). Dit is een leuke route, geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en de buggy. Of wandel de Twee schansen route (Heumense Schans en Mookerschans) (5 km). In deze route ontdek je dé hoogtepunten van de Mookerheide: het jachtslot, de heide, de twee schansen en prachtige uitkijkpunten, zoals de uitkijktoren op de Mookerschans.

Onderweg kom je misschien nog de Schotse hooglanders tegen. Bovendien zijn de heidegronden in dit gebied de ideale leefomgeving voor reptielen, zoals de zandhagedis, gladde slang en hazelworm. In de bossen op de Mookerheide kun je ook luisteren en speuren naar verschillende spechtensoorten en de boomklever.

Op het landgoed vind je ook het Jachtslot in jugendstil stijl, een parkbos in Engelse landschapsstijl en in de zomer kun je ook je eigen bloemen plukken in de pluktuin Zelfgeplukt.

Meer weten over alle wandelroutes? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer mooie natuurgebieden om te wandelen met kids? Check dan onze Eropuitpagina!

Landgoed Mookerheide

Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek (LB)
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips