Lentse PlasTerug naar het overzicht

Een mooie plek om lekker te zwemmen en te genieten op het strand of de grasweide aan de Plas!
Je kunt hier lekker zwemmen en op het strand of grasveld liggen en spelen bij de Lentse Plas, onderdeel van natuur- en recreatiegebied De Waaijer. Een mooie nieuwe omgeving met een tof uitzicht op Lent. Je kunt er ook lekker wandelen, fietsen en even verderop is er een crossbaantje en voetbalveld.

Inmiddels zien we de eerste surfers, rubber bootjes en kanoërs al op de Plas. De komende tijd zal de recreatie op deze plas zich verder ontwikkelen en mogelijk komt er ook nog een drank- en snackkar op het strand en bootjesverhuur. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit hier aangeven.

Kom je met de auto? Dan kun je deze betaald parkeren op het terrein van Pathé Nijmegen/ P en R Nijmegen-Noord.

Extra tip: aan het strandje zit het sfeervolle Grandcafé Liz. Je kunt hier iets lekkers drinken en eten op hun terras (nb: op het terras wordt badkleding niet toegestaan). Ook hebben zij een kleurrijke set strandstoelen en picknicktafels voor hun café aan het strand geplaatst. Als je hier gebruik van maakt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je bij Liz even wat te eten/drinken bestelt. Een bezoek aan het strand is ook leuk om te combineren met een bezoek aan Pathé Nijmegen. Deze bioscoop ligt namelijk op hetzelfde terrein.

Klik voor meer info over de Lentse Plas via de roze button gelijk door naar de site.

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor andere leuke familie uitjes!

Lentse Plas

Keimate 12
6663 KB Nijmegen
Prijs Gratis toegang Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x winterse omdenkuitjes

8x winterse omdenkuitjes

In deze nieuwe lockdown zijn een heleboel favoriete winteruitjes helaas niet meer mogelijk. Of toch wel? We hebben weer even flink omgedacht en dan kom je echt tot leuke ideeën! Deze 8 winterse gezinsuitjes doe je gewoon lekker samen thuis.

Even winters omdenken