• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6 x bootje varen met kinderen in regio Rotterdam

13 mei 2024
Een boot huren met kinderen in de omgeving Rotterdam en een dagje varen wordt bij ons altijd met gejuich ontvangen. Mijn kids zijn waterratten en vinden het heerlijk om te zwemmen en te varen. De hele familie is dan ook vaak op en in het water te vinden. Voor wie zelf geen boot heeft, zijn er gelukkig genoeg adresjes in de regio Rotterdam, Dordrecht en omgeving waar je een boot voor een paar uur of een dag kunt huren. We hebben een aantal verhuuradressen voor bootjes op een rijtje gezet.
Een boot huren en varen kan bij deze adressen in omgeving Rotterdam, Dordrecht en de Biesbosch

Boot huren in en om Rotterdam


iKapitein
 
De boten van iKaptein zijn ideaal als gezinsuitje. Door de diepe kuip zijn de sloepen ook geschikt voor kleinere kinderen en er zijn zwemvesten aan boord. Je kunt zelf varen, waarbij je eerst een kort instructierondje krijgt en daarna zelf een route vaart. Of je kunt je laten varen door een kapitein in een van de luxe sloepen.

Geen Boot Wel Varen
Bij Geen Boot Wel Varen kun je een fluisterboot of een elektrische sloep huren, maar ook een bootje mét schipper kan! De schipper neemt jullie dan mee naar de Bergse Plassen, de Kralingse Plas of de Rotte op. Je stapt op in het centrum van Rotterdam of bij Steiger Bergse Plassen.

Rotterdamboot 
Rotterdam vanaf het water ontdekken kan ook met Rotterdamboot. Je reserveert online een bootje, gaat naar de ligplaats en vaart na een korte instructie zo weg richting de kralingse Plas, De Schie, de Rotte, Noorderkanaal of de Bergse Plas. Genieten!Boot huren Dordrecht en de Biesbosch


Bootverhuur Dordrecht

Met de hele familie een dagje doorbrengen het water van de Biesbosch kan met een comfortabele en makkelijk te varen boot van Bootverhuur Dordrecht. Ze hebben een aantal uitgezette routes waaruit je kunt kiezen, maar je kunt natuurlijk ook een eigen route uitstippelen.

Happy boats
Verken de Biesbosch in een van de boten van Happy Boats Resort. Van Resort De Biesbosch krijg je een vaarinstructie en een vaarkaart mee. Binnen een klein halfuurtje zit je midden in de natuur van dit prachtige stukje Nederland bij Dordrecht.

 

Kinderen zelf varen 


Kidsmarina

Bij Kidsmarina kunnen de kinderen zélf varen, hoe cool is dat?! Als kapitein van een van de leuke kinderbootjes ontdekken ze al varend van alles over de haven. Wat wordt het: een stoere politieboot, een brandweerboot of toch een containerboot?

Slapen op een boot

De smaak te pakken en wil je ook wel eens met het gezin slápen op een boot? Leuke logeeradressen op het water voor de hele familie zijn het SS Rotterdam, logeerboot de Visithor en H2otel. Of ga slapen op een Wikkelboat!