Zo maak je zelf een kabouterpad voor je kinderen

27 januari 2021
Een superleuk uitje om met kleine kinderen te doen is een Kabouterpad lopen. Voorafgaand aan de tocht krijgen de kleintjes een kaboutermuts, rood geschminkte wangetjes en een knapzak met opdrachten voor onderweg, zo schattig! Heb je geen kabouterpad in de buurt of is het startpunt dicht? Met deze tips komen de kabouters gewoon naar jullie buurt toe!
Maak zelf je eigen kabouterpad
Een kabouterpad is een korte wandelroute voor jonge kinderen. De meeste routes starten bij een buitencentrum van Staatsbosbeheer. In echte kabouterstijl mogen kinderen daar op zoek naar kaboutersporen langs het pad.

Helaas zijn de startpunten van de routes niet altijd open. Wil je tóch graag een kabouterpad wandelen met je kinderen? Met deze tips organiseer je deze kabouterbeleving gewoon bij jou in de wijk!

1. Markeer een route

Bedenk vooraf een route door de wijk die je wilt lopen met je kinderen. De route markeer je heel makkelijk met stoepkrijt. Teken bijvoorbeeld paddenstoelen, kaboutervoetafdrukken of kaboutermutsjes op de stoep als wegwijzers.

2. Knutsel een kaboutermuts

De kaboutermuts mag absoluut niet ontbreken tijdens een zoektocht naar kabouters. Knutsel vooraf samen met je kinderen een kaboutermuts van stof of papier.

3. Schmink rode wangetjes

Maak met schmink rode wangetjes bij jouw kleine kabouter. Heb je geen schmink in huis? Wat rode lippenstift of blush werkt ook goed.

4. Vul een knapzak

Vul voor elk kind een rugzakje met wat lekkers voor onderweg.

5. Zoek kaboutersporen

Voordat jullie beginnen vertel je over de kabouters in de buurt. Kabouters zijn erg verlegen en klein en dus moeilijk om te vinden. Maar wie weet vinden jullie wel sporen vandaag. Tip: geef de kinderen ook onze Kidsproof Kabouterbingo mee.6. Bedenk opdrachten

Onderweg kun je je kinderen grappige kabouteropdrachten en -vragen geven. Denk bijvoorbeeld aan:
- Laat eens zien hoe een kabouter huppelt.
- Waar woont een kabouter? Kun jij zijn huisje vinden?
- Hoe oud worden kabouters?
- Waarom hebben kabouters een rood mutsje op?
- Welke sporen op de Kabouterbingo kun je vinden?

Veel kabouterzoekplezier!

Ben je wel in de mogelijkheid om een kabouterpad te bezoeken? In de regio Rotterdam is er een kabouterpad bij Tasman in Rhoon en een pad in de Hoeksche Waard! Check wel van tevoren of ze open zijn.