icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Kidsreporters Jill en Sem gingen op missie!

15 oktober 2019
Daar gingen we dan, bij het Mariniersmuseum in de nieuwe experience Mariniers op Missie. We doken in een avontuur waarvan we van tevoren niet wisten hoe we eruit zouden komen… Klinkt spannend, toch? Lees hier onze ervaring!
Bij binnenkomst kunnen we kiezen uit 3 missies: een bosexpeditie, een missie in de sneeuw of een missie op het water. Wij gaan eerst voor Expeditie Lima (door het bos) en daarna – we hadden de smaak te pakken - Expeditie Zulu (door de sneeuw).

Expeditie Lima
Eerst krijgen we van een marinier, die ons via een scherm toespreekt, een briefing van de expeditie die we gaan doen: we moeten een F16 piloot, die haar schietstoel moest gebruiken, opsporen in het bos.Wij zijn met z’n vijven en ieder teamlid krijgt een taak. Nadat iedereen zijn camouflagekleding aangetrokken heeft en zich heeft laten camoufleren, mag de verkenner als eerste het bos in. Daarna volgen wij: de commandant, de navigator, de spoorzoeker, de verzorger en de waarnemer.Nadat we uit de boot op het droge zijn gekomen via een boomstam, moet de spoorzoeker als eerste op zoek naar sporen. Als die zijn gevonden, zoekt de verzorger iets eetbaars in het bos, terwijl de waarnemer oplettend doorgeeft waar de piloot zich zou kunnen bevinden. De commandant vult ondertussen alle bevindingen in op de teamkaart. En dan is de piloot gevonden! Snel naar de debiefing over het verloop van onze missie. Yesss, wij hebben de missie volbracht en mogen als team op de foto.Na zo’n succesvolle missie willen we natuurlijk ook één van de andere missie volbrengen. Het wordt een net zo spannende maar deze keer ijskoude expeditie!

Expeditie Zulu
Weer krijgen we een briefing over de opdracht die we moeten volbrengen. Deze keer gaan we de kou in. In gepaste outfit – compleet met elandvoeten - moeten we een grensgebied verkennen in de poolcirkel. Ook hier heeft ieder teamlid een taak.Nadat we met de boot zijn aangekomen, bereiken we via ijsschotsen de oever. Daar komen we gelukkig met droge voeten aan, waarna onze navigator ons de goede kant op wijst. Ondertussen moeten we oppassen voor de grensbewakers, die niet mogen weten dat we dit gebied verkennen.Gebukt gaan we verder om uit het zicht te blijven. We spotten vijandige militaire voertuigen en seinen de informatie via morse door naar de commandant. En dan zit de missie erop. Als we bij de debriefing onze bevindingen doorgeven, blijkt dat we niet zo’n goed werk hebben geleverd. De debrief-commandant spreekt ons streng toe: ‘dit moet beter, team’! Misschien moeten we nog maar een keertje terugkomen. Onze kids kunnen in ieder geval niet wachten…Wij waren superenthousiast over de nieuwe experience Mariniers op missie! Wat we in ieder geval hebben geleerd, is welke skills een marinier moet hebben om een missie te volbrengen en dat samenwerken daarbij heel belangrijk is. Het was mooi om even in de schoenen te stappen van een marinier en te ervaren wat zij allemaal meemaken op een missie. Echt een aanrader!

Wil jij ook op missie in het Mariniersmuseum? De adviesleeftijd voor de experience is 8 jaar en ouder. En wist je dat er nog veel meer leuks te beleven is in het museum? Zo hebben ze bijvoorbeeld een echte indoor stormbaan!