Meester- of Juffendag: de mooiste cadeautjes!

26 juni 2017
Laat de juf of meester weten dat de klas haar of hem waardeert! Hier vind je een aantal tips voor een onvergetelijke meester- of juffendag!
Juffen- en meesterdag; iedere school geeft er zijn eigen invulling aan. Een leuke gewoonte op bijna elke school is wel dat de kinderen de waardering voor de juf of meester laten zien! En hoe doe je dat beter dan met een persoonlijk cadeau? Wij hebben een paar leuke ideeën voor je! Met wat input van alle kinderen en coördinatie van 1 of 2 ouders maak je in no-time een onvergetelijk en persoonlijk cadeau.

Geef je juf of meester een rapport!
Normaal is het andersom, maar hoe denken de kinderen eigenlijk over juf of meester? Wat is het leukste dat juf of meester dit jaar heeft gedaan of gezegd? Hoe goed kan zij of hij voorlezen of vertellen? Laat alle kinderen in de klas een voorgedrukte pagina invullen, voorzien van een foto of een mooie tekening en bundel het in een mapje tot een rapport!



Kwartet
Juf (of meester) zal de klas nooit meer vergeten als ze op haar vakantieadres een potje kwartet speelt waarbij alle koppies van haar leerlingen voorbijkomen! Verzamel foto's van alle kids en maak er, met wat knip- en plakwerk óf digitaal, een kwartetspel van! Zit er nog wat in de klassenpot? Laat het spel dan mooi afdrukken op stevig karton. Bestaat de klas uit heel veel kinderen? Dan is het misschien teveel om van elk kind een kwartet, dus 4 kaarten, te maken. Bundel in dat geval een viertal lachende, een viertal boze, een viertal tong-uitstekende etc ect kinderen tot kwartetspel.

Memory
Memory is ook een leuk spel en door het spelen van memory met fotootjes van leerllingen zal juf of meester nog regelmatig aan de klas worden herinnerd! Vraag alle ouders een leuke foto van hun kind te mailen, druk ze in tweevoud op een leuk vierkant formaat af en verstevig de foto's door ze op karton te plakken.



Slinger
Geen feest zonder slingers! Geef de kinderen een vlag (bijvoorbeeld uit gekleurd A4-papier of van verschillende materialen) mee naar huis en laat ze zich helemaal uitleven om er iets geweldigs en persoonlijks van te maken. Hang alle vlaggen aan een lijn (zoals een stoffen lint) en vouw op. Doe dit zorgvuldig, het moet makkelijk weer uit te vouwen zijn! Er zijn leuke cadeauzakjes van stof te koop, mooi om de slinger in te verpakken!

Zeg het met bloemen
Omdat echte bloemen verwelken kun je maar beter een duurzame variant van een bos bloemen geven! Knip bloemen uit verschillende kleuren papier en plak er van alle kinderen foto's op. Plak de bloemen vervolgens op ijsstokjes. Vul een bloempot met aarde en steek de bloemen erin! Een supervrolijk gezicht!



Meer knutselideeën, maar ook schminkvoorbeelden en lekkere baksels vind je in op onze 'DIY’ themapagina’s.

Veel plezier met knutselen én met het vieren van Meester- en Juffendag!