Toffe Sinterklaasactiviteiten voor uit en thuis

7 november 2023
Het heerlijk avondje komt nu snel dichterbij! Voor de kids kan dat natuurlijk niet snel genoeg zijn. Daarom probeer ik de wachttijd enigszins te verkorten door met ze leuke sint en piet-activiteiten te doen en naar een sinterklaasvoorstelling of sinterklaasfeest te gaan. We hebben een aantal héle leuke hieronder voor je op een rijtje gezet.
Leuke sinterklaasactiviteiten in de regio Rotterdam
Zo zijn er in de diverse theaters in de regio te gekke Sinterklaasvoorstellingen te zien:

Zing volop mee tijdens de Sint Sing Along in de Doelen of het Hofpleintheater.
In Theater Walhalla speelt een leuke sinterklaasvoorstelling van Theater Popidou.
Sint bezoekt ook de boerderij van Fien en Teun in Theater aan de Schie.
Jan Klaassen is hulpsint in Theater The Fighter
Kinderen kunnen in de Centrale Bibliotheek kijken naar O, kom er eens kijken en in Bibliotheek IJsselmonde naar Pakjespaniek.
In Pathé Rotterdam en Schiedam en in Vue Vlaardingen draait de superleuke sinterklaasfilm De Club van Sinterklaas: De Gestrande Stoomboot!
Ook zijn er héle gave sinterklaasactiviteiten te beleven:


Sinterklaas gaat zelf ook op pad: 


En dan hebben we ook nog een paar gezellige sintspelletjes! Zoals het Pepernotenspel, het Sint Dobbelspel en Pepernoten Vier Op Een Rij! Uitgespeeld? Ga dan samen sintattributen knutselen! Hier vind je leuke knutselinspiratie voor een mooie mijter of pietenmuts, een leuke tip voor Sinterklaasschmink én kun je een mooie raamtekening voor de Sint maken! Zin om de keuken in te duiken om lekkere sintrecepten te maken? Zoals suikervrije pepernoten, een heerlijke sinterklaaspannenkoek, gevulde speculaas of speculaasbrokken. Een gezond tussendoortje zijn deze leuke appelmijtertjes!

Vóór je het weet, is het Heerlijk Avondje er! En natuurlijk volgen jullie ook vanaf maandag 13 november 2023 weer het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

Fijne Sinterklaastijd!