Volop winterpret in Plaswijckpark

11 december 2023
Schaatsen, curling, en warme choco. Maar ook de leukste dieren spotten, skelteren in de verkeerstuin en losgaan in de gave binnenspeeltuin Het Huis in de Heuvel! Maak je op voor een heerlijk dagje winterse pret in Plaswijckpark. Er is zóveel te zien, doen en beleven in dit grote speelpark in Rotterdam. Nou ja… kijk zelf maar!
Beleef deze winter heel veel leuks bij Plaswijckpark
Bij binnenkomst valt het meteen op. Plaswijckpark is helemaal in winterse sferen aangekleed en door het hele speelpark schitteren duizenden lampjes. Je waant je echt in een winterwonderland. 



Het park is ingedeeld in verschillende ‘wijcken’: Dierenwijck, Speelwijck, Wandelwijck en - in het winterseizoen - ook Winterwijck, waar je allerlei winterse activiteiten kunt doen.
 

Sfeervolle overdekte schaatsbaan

Op de gezellige schaatsbaan in Winterwijck kunnen de kids lekker glijden en hun schaatskunsten laten zien. Ook aan de kleintjes en aan kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen is gedacht. Op het ijs doen vrolijke pinguïns en grappige bananen dienst als schaatshulpjes, zodat iedereen veilig over het ijs kan glijden.  



Heb je geen schaatsen of heb je ze niet bij je? Er zijn schaatsen beschikbaar waar je gratis gebruik van mag maken. Voor de kleintjes hebben ze ook dubbele ijzers. Let op: handschoenen zijn op de schaatsbaan verplicht. Neem ze zelf mee of koop ze in de Kadowinkel.  

Even opwarmen na al die schaatspret? In het Restaurant in de Heuvel wordt warme chocolademelk met slagroom geserveerd. Voor de (groot)ouders is er ook glühwein. Iets lekkers te eten erbij kan ook, tot aan een compleet menu toe.  
 

Meer winterse activiteiten

Naast de schaatsbaan is er nog veel meer winterse pret te beleven in Winterwijck. Er is een ijshockeyveldje, je kunt gaan ijssjoelen en ook is er een heuse curlingbaan, waar je met de hele familie gezellig een potje kunt curlen!



Pak ook de in winters thema versierde boemeltrein die een rondje door het park tsjoektsjoekt. Je kijkt je ogen uit als je langs Dierenwijck en Speelwijck tuft. Echte waaghalzen duiken nog even de spookzolder op bij het stationnetje…  



Spot de leukste dieren in Dierenwijck

Wolvarkens, alpaca’s, stokstaartjes, kapucijnapen, rode neusberen, vari’s, prairiehondjes en nog veel meer leuke dieren ontmoet je in Dierenwijck. Echt een beestenboel, dus! Ontmoet de nieuwste bewoners: onlangs zijn er 2 té schattige wallaby's bijgekomen! 

Loop tussen de boerderijdieren in Aai-land. Steek je handen uit de mouwen en ga op zoek naar Boer Arie op het Boerenplein. Beklim de trap naar de Klimhooischuur, klauter over de netten en roetsj van de Hooimijt-glijbaan weer naar beneden.



Even een rustig momentje? Speel samen een partijtje minigolf in de golfbaan met haventhema. Of plof neer in de Boshut voor een overheerlijke pannenkoek.  

Ravotten in Speelwijck  

Van interactieve speeltoestellen tot het echte klim- en klauterwerk, je vindt het in Speelwijck. Trap een interactief balletje en leer spelenderwijs samenwerken en rekenen op het Ravotplein. Klim in de netten in het zeven meter hoge speelfort, trek jezelf naar de overkant op het trekvlot en spring op het grote springkussen. Jongere kinderen hebben hun eigen mini-speeltuin.  

Sjezen in de verkeerstuin
Kinderen kunnen op skelters als doorgewinterde chauffeurs sjezen in de verkeerstuin, waar ze ook nog eens wat opsteken van de verkeersregels. En kijk goed uit, er zijn ook echte verkeerslichten! De jonkies t/m 5 jaar trappen erop los in de kleine verkeerstuin.



Ook leuk en leerzaam is het natuurpad. Ontdek welke voetsporen van welk dier zijn, steek je handen door de voelgaten, gluur door de heg en klim op de uitkijktoren om vogels te spotten.  

Binnenspelen bij opa en oma
Volop binnenspelen kunnen de kids in het kleurrijke Huis in de Heuvel, het woonhuis van opa en oma Van der Plas. Het huis is groot, met wel meer dan drie tennisvelden vol speelplezier. En van opa en oma mag alles: op de bedden trampolinespringen, spuiten met badschuim, rennen, overal op en in klimmen - ook in de televisie - en kruipen door de vele geheimen gangen en tunnels. Hier raken ze niet snel uitgespeeld!



In de winter zijn de waterattracties in Speelwijck dicht, zoals de Havenspeeltuin, de Kangoeroetsjjj en de waterfietszwanen. Maar je ziet dat er in Plaswijckpark méér dan genoeg te beleven valt, goed voor een hele dag speelplezier!    

Tip 1: in de kerstvakantie zijn er extra veel winterse activiteiten in Plaswijkpark. Een supertof vakantie-uitstapje voor de hele familie!    

Tip 2: neem een voordelig Winterabonnement op Plaswijckpark! Voor € 37,50 per persoon kun je van 1 november tot 1 april zo vaak het speelpark bezoeken als je wil en heel veel winterplezier beleven! Hier vind je alle informatie over tickets en abonnementen.

Kijk hier voor alle informatie en tickets voor Plaswijckpark. Naar de website