Knutsel een vogelnestjeTerug naar het overzicht

Waar maken vogels nestjes van? Ga op zoek en maak ook een nestje!
Wat heb je nodig?
Gekleurd papier, lijm, schaar, plakband/washitape (plakband met een motiefje) en verder alles wat je buiten kunt vinden om een nestje mee te maken. Dit knutselmateriaal verzamelen is natuurlijk het leukst om te doen. Lekker naar buiten en zoeken naar bloemblaadjes, grasjes, kleine takjes, veertjes, stro, schelpjes, wat je maar kunt vinden! Neem ook een paar grotere takjes mee.

Hoe maak je het nestje?
Van de grotere takjes maken we ‘de boom’. Plak er twee (of meer) met plakband of tape op je papier. Smeer dan lijm op het gedeelte waar het vogeltje en het nestje moeten komen. Op de lijm leg je de blaadjes, grasjes en alle andere dingen die je van buiten hebt meegenomen.

Knip uit papier een vogeltje. Deze plak je ‘in’ het nest. Je kunt je vogel natuurlijk ook nog versieren met potlood, viltstift of misschien ook wel met materialen die je over hebt van het nestje.

Deze tip komt uit het blad Buiten! van BuitenHelden, een inspirerend en leerzaam blad voor kinderen dat 4 keer per jaar verschijnt. Word nu ook lid via www.buitenhelden.nl!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Verras je pa op Vaderdag

Verras je pa op Vaderdag

Aanstaande zondag is de dag dat je je pa verwennen mag! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een originele verrassing of lief cadeautje? Check onze 24 tips!

Hiermee verras je je vader