VoorjaarsbloemetjesTerug naar het overzicht

Heb jij het voorjaar in je bol? Knutsel dan een paar voorjaarsbloemen.
Wat heb je nodig?
Een schaar en lijm. Vierkant vouwblaadjes in groen en in de kleuren waarin je de bloemen wilt maken. Alles kan natuurlijk! De maat van de blaadjes kun je zelf bepalen. Groen papier om stelen en blaadjes te knippen. Een vel gekleurd papier om de bloemen op te plakken. 

Hoe ga je te werk?
Neem een gekleurd vouwblaadje. Leg het vierkant met de punt naar beneden voor je neer (als een ruit). Vouw de onderste punt precies op de bovenste punt. Leg je wijsvinger in het midden op de vouw en vouw de linker zijpunt schuin omhoog. Doe hetzelfde met de rechterpunt. Je hebt nu al een bloem.

Als je een klein groen vierkant op dezelfde manier vouwt, kun je dat als bloemblad gebruiken. Knip van groen papier stelen en blaadjes. Plak alles op het grote, gekleurde vel papier en je voorjaarsbloemen zijn klaar. Je kunt de bloemetjes met de puntjes naar beneden plakken (sneeuwklokjes bijv.), maar ook met de puntjes omhoog.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nationale Voorleesdagen online

Nationale Voorleesdagen online

Je kind voorlezen is belangrijk én superleuk! Ga tijdens de Nationale Voorleesdagen (26 jan t/m 5 febr) naar het online programma van Bibliotheek Rotterdam: o.a livestream met de schrijver van het Prentenboek van het Jaar, voorleestips en -filmpjes! Check ook de 50% kortingsactie!

Naar alle online activiteiten