Winters tafereeltjeTerug naar het overzicht

Met dit kunstwerkje op tafel krijgt thuis een gezellig winters sfeertje!
Wat heb je nodig om dit kunstwerkje te maken?
Een lege, glazen pot, watten, een stukje rood karton, een wit draadje wol, gouden verf, lijm, een schaar en een schroevendraaier.

Hoe maak je het kunstwerkje?
Maak de glazen pot goed schoon. Als er nog een etiket op zit, week je dit er goed af. Verf daarna het deksel goud. Maak met de schroevendraaier een klein gaat in het midden van de deksel. 

Knip een kerstboompje uit het rode karton. Maak hier aan de bovenkant een gaatje in. Haal het draadje wol door het gaatje en maak een knoopje om het vast te zetten.

Trek het draadje nu door het deksel heen en plak het vast met een beetje lijm. Zorg er hierbij voor dat het kerstboompje op een mooie hoogte in de pot komt te hangen. Dek het gaatje in de deksel af met een klein rondje dat je uit het rode karton hebt geknipt.

Vul tenslotte de pot voor de helft met de watten en draai de deksel erop. Klaar is je kunstwerkje!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nationale Voorleesdagen online

Nationale Voorleesdagen online

Je kind voorlezen is belangrijk én superleuk! Ga tijdens de Nationale Voorleesdagen (26 jan t/m 5 febr) naar het online programma van Bibliotheek Rotterdam: o.a livestream met de schrijver van het Prentenboek van het Jaar, voorleestips en -filmpjes! Check ook de 50% kortingsactie!

Naar alle online activiteiten