• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

14 Toffe natuurspeeltuinen en speelpolders in en om Rotterdam

15 mei 2024

Zoek je een leuke natuurspeeltuin in de omgeving van Rotterdam? We hebben een aantal bosspeeltuinen en speelpolders in de regio Rijnmond voor je op een rijtje gezet die bijna allemaal gratis toegankelijk zijn. Bekijk hieronder het overzicht en ga er met de kinderen lekker op uit voor heel veel speelplezier!  

13 gave natuurspeeltuinen in en om Rotterdam om lekker in te spelen, klauteren en ravotten

In de regio Rotterdam valt er heel wat te klimmen, klauteren, slingeren en spelen in de vele natuurspeeltuinen en speelpolders die de regio rijk is! De kids kunnen er lekker in de buitenlucht urenlang spelen, hun energie kwijt en veel plezier beleven! Vies worden mag! En nog een leuk voordeel: voor bijna al deze speelbossen en -polders hoef je geen entree te betalen! 

Speelpolder De Tiendtuin – Ouderkerk aan de IJssel
Hutten bouwen, met een trekvlot heen en weer varen, een wateroversteek…. Bij speelpolder De Tiendtuin is meer dan genoeg ruimte om lekker te ravotten en bouwen. Maak bijvoorbeeld eens een hindernisbaan! Trek en dorst gekregen? Aan de XXL picknicktafels kan worden gepicknickt en er is een watertappunt.

Natuurspeeltuin Terbregge – Rotterdam
Avontuurlijk buiten spelen in Rotterdam! In deze groene speelplek in de wijk Nieuw-Terbregge kunnen de kinderen volop spelen, rennen en met takken hutten bouwen. Op zondag zijn er regelmatig leuke activiteiten voor jong en oud.

De Speeldernis - Rotterdam
Midden in Rotterdam Noord ligt De Speeldernis, een van de eerste natuurspeeltuinen van de regio. Een avontuurlijk terrein vol bomen, takken, riet, water en zand waar de kids volop kunnen spelen. Ook is er een kampvuurplaatsen een kiosk en staat er een tipi op het terrein. Let op: bij deze natuurspeeltuin betaal je entree.

Avonturis - Maassluis
Ga op avontuur en ontdek veel over de natuur bij natuurspeeltuin Avonturis! Dammen bouwen, schommelen, klimmen, op de kabelbaan roetsjen, het kan hier allemaal. Bekijk de langsvarende boten van dichtbij met de verrekijker op het uitzichtpunt, stap in de vogelkijkhut en check het bijenhotel. Op het terrein staan fruitbomen, de rijpe vruchten mogen geplukt en gegeten!Speelpolders Het Wijland en Kethelpoort- Schiedam
Om er te komen moet je meteen je spierballen gebruiken, want alleen via een trekvlot kom je op speelpolder Het Wijland. Via allerlei hulpmiddelen kun je hier de sloten oversteken: boomstammen, slingertouwen en wat je zelf nog kunt verzinnen! Volg het Beleefpad vol leuke spel- en klimelementen naar de volgende natuurspeeltuin: Kethelpoort. Ook hier vind je volop klauterparcoursen en een heuse taludglijbaan.

De Blije Bij - Eiland van Brienenoord
Onder de Brienenoordbrug vind je een bijzonder natuurgebied, met Schotse Hooglanders én uitzicht op de skyline van Rotterdam. Kids kunnen hier hun energie kwijt in natuurspeeltuin De Blije Bij met boomstammen, rivierzand en wilgentakken. Ook is er een klimrek, bijenhotel, nestschommel en een wilgentunnel. De ingang is via de volkstuinvereniging. 

De Tuin van Floddertje – Berkel en Rodenrijs 
Het natuurspeeleiland De Tuin van Floddertje in het mooie Annie M.G. Schmidtpark bestaat uit drie delen. Het eerste deel is voor de jongste kinderen, vanaf de heuvels met touwbrug wordt De Tuin uitdagender voor oudere kinderen. Er zijn stapstenen in het water en via een trekvlot kom je in het achterste gedeelte van het eiland, het avontuurlijke speelbos, waar heerlijk kan worden geklommen, gegleden en gespeeld. Speelpolder Bergse Vallei – Bergschenhoek
Een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route langs en door water, klimbomen, een evenwichtsparcours, loopbrug, stapstenen en een speelwaterbaai. Er is genoeg te spelen in speelpolder Bergse Vallei naast familierestaurant Bergsche Plas in het Lage Bergse Bos. Ook aan de kleintjes is gedacht met een leuke waterspeeltuin.

Speeleiland Krimpenerhout – Krimpen aan de Lek
Volg de spannende route via de klimtouwen en beland zo telkens op een ander speeleiland in de Krimpenerhout! Of neem het vlot naar de overkant, wiebelen maar! Vergeet bij mooi weer niet je zwembroek mee te nemen voor een plons in de naastgelegen zwemplas.

Speelpolder Heerjanneke – Heerjansdam
Vlakbij Heerjansdam en Barendrecht vind je speelpolder Heerjanneke. Kinderen klimmen, klauteren en hangen hier naar hartenlust in touwen! Steek met de trekpont het water over, bewaar je evenwicht op de stapstenen of trap een balletje op de ligweide.Het Klauterwoud – Vlaardingen
In het Klauterwoud worden de kids uitgedaagd om zelf een spel te bedenken en te spelen. Dat begint al in het labyrint, in de wirwar van heuveltjes en greppeltjes die ze via boomstammen moeten overbruggen. Kruip door de heuvel naar het grote speeltoestel waarop volop geklommen, gehangen en gegleden kan worden. Ook zijn er een natuurlijk Amfitheater en een picknickweide.

Speelpolder Polderrijk – Krimpen aan de Lek
Probeer met een slingertouw over de sloot te komen of bouw een hut in het avonturenbos van speelpolder Polderrijk. Rondom de polder ligt het avontuurlijke Piratenpad, waar je van de Polderpiraten alles leert over de natuur!

Hennipgaarde - Zevenhuizen
Op een voormalige akker van 9 hectare in de Eendragtspolder vind je speel- en beweegpolder Hennipgaarde. Hier kun je ravotten, wandelen over het landbouwpad, bloemen en kruiden plukken in de pluktuin, je spieren aan het werk zetten in de beweegpolder, appels oogsten in de boomgaard en picknicken aan de megagrote picknicktafel. Genoeg te doen voor jong en oud dus!

Veel speelplezier!

In de regio Rotterdam vind je veel leuke natuurlijke speelplekken voor de kinderen! Weet jij er nog 1 die in bovenstaand rijtje niet mag ontbreken? Laat het ons weten via rotterdam@kidsproof.nl

En heb je onze blog met buitenspeeltuinen in de regio Rotterdam al gelezen?