icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

6 x bootje varen met kids

14 juni 2021
Mijn kinderen zijn echte waterratten en vinden het heerlijk om te zwemmen en te varen. We zijn dan ook vaak op en in het water te vinden. Zéker een dagje varen wordt altijd met gejuich ontvangen. Voor wie zelf geen bootje heeft, zijn er gelukkig genoeg adresjes in Rotterdam en omgeving waar je een boot voor een paar uurtjes of voor een dag kunt huren. We hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet.
Bij deze adressen in Rotterdam en omgeving kun je een bootje huren
iKapitein
De boten van iKaptein zijn ideaal als gezinsuitje. Door de diepe kuip zijn de sloepen ook geschikt voor kleinere kinderen en er zijn zwemvesten aan boord. Je kunt zelf varen, waarbij je eerst een kort instructierondje krijgt en daarna zelf een route vaart. Of je kunt je laten varen door een kapitein in een van de luxe sloepen.

Geen Boot Wel Varen
Bij Geen Boot Wel Varen kun je een fluisterboot of een elektrische sloep huren, maar ook een bootje mét schipper kan! De schipper neemt jullie dan mee naar de Bergse Plassen, de Kralingse Plas of de Rotte op. Je stapt op in het centrum van Rotterdam of bij Steiger Bergse Plassen.

Rotterdamboot 
Rotterdam vanaf het water ontdekken kan ook met Rotterdamboot. Je reserveert online een bootje, gaat naar de ligplaats en vaart na een korte instructie zo weg richting de kralingse Plas, De Schie, de Rotte, Noorderkanaal of de Bergse Plas. Genieten!Bootverhuur Dordrecht
Met de hele familie een dagje doorbrengen het water van de Biesbosch kan met een comfortabele en makkelijk te varen boot van Bootverhuur Dordrecht. Ze hebben een aantal uitgezette routes waaruit je kunt kiezen, maar je kunt natuurlijk ook een eigen route uitstippelen.

Happy boats
Verken de Biesbosch in een van de boten van Happy Boats Resort. Van Resort De Biesbosch krijg je een vaarinstructie en een vaarkaart mee. Binnen een klein halfuurtje zit je midden in de natuur van dit prachtige stukje Nederland bij Dordrecht.Kidsmarina
Bij Kidsmarina kunnen de kids zélf achter het roer, hoe cool is dat?! Als kapitein van een van de leuke kinderbootjes ontdekken ze al varend van alles over de haven. Wat wordt het: een stoere politieboot, een brandweerboot of toch een containerboot?

De smaak te pakken en wil je ook wel eens met het gezin slápen op een boot? Leuke logeeradressen op het water voor de hele familie zijn het SS Rotterdam, logeerboot de Visithor en H2otel.