Gave familie-festivals in de regio Rotterdam

17 juni 2023
Wie zomer zegt, zegt festivals! Er zijn in de regio Rotterdam, Dordrecht en Gouda weer een aantal té leuke festivals voor ouders en kinderen! Wij hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet, die superleuk zijn voor alle leeftijden.
Toffe festivals voor het hele gezin in de regio Rotterdam

Toost Foodtruck Festival: diverse data en locaties 2023

Het leuke eetfestival Toost trekt deze zomer weer door Nederland en doet ook verschillende plaatsen in de regio Rotterdam aan! Het festival staat garant voor heerlijk eten, muziek en entertainment voor alle leeftijden. Voor de kids is er circus, schminken en een leuke TOOST kidsquiz. Check de data en locaties hier. Rotterdam Bluegrass Festival: vr 23 t/m zo 25 juni 2023

Wat ooit begon als buurtfeest op het Pijnackerplein is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal muziekevent met goede bands en leuke activiteiten en workshops voor jong en oud.

Noordpark festival: 24 juni

Op dit bruisende festival in Zwijndrecht geniet je niet alleen van de heerlijke muziek, maar ook van een cultuurmarkt vol workshops en demonstraties, er is een foodcourt met diverse foodtrucks en een speciaal kinderdorp met allerlei leuke activiteiten om de jonge festivalgangers te vermaken.Rotterdam Cycling Festival: 1 en 2 juli 2023

Dit tweedaagse festival om het fietsen te promoten heeft een gevarieerd programma voor alle leeftijde. Maar vooral de zondag is superleuk voor kinderen, met een Loopfietsrace voor de jonkies, een Dikke Banden Race voor iets oudere kids en een Ouder & Kind Race! 

Big Rivers Festival: 7, 8 en 9 juli 2023

Dit gezellige festival in de binnenstad van Dordrecht is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Het heeft niet alleen een geweldige line-up voor de diverse podia, er is ook een heus kinderdorp bij de Waag met toffe activiteiten en spelletjes voor de jonge bezoekers.  Festival Lunch: 16 juli

Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen weten ze precies hoe ze een gezellig feest moeten organiseren! Geniet tijdens deze Festival Lunch van live bereide hapjes en drankjes van verschillende food stands. Kids vermaken zich met theatervoorstellingen, een zweefmolen, bellenblaas, marshmallows roosteren en meer leuke activiteiten. Op dit gezellige terrein is ook een bijzonder buitenhotel gevestigd, dus je kunt hier ook overnachten!Zomercarnaval: di 25 t/m za 29 juli 2023

Het kleurrijke spectakel Zomercarnaval is een geweldig zomerfeest voor jong en oud! Dompel je onder in muziek, dans, poetry, workshops en natuurlijk de battle of the drums en de Zomercarnaval straatparade op zaterdag 29 juli! 


Foto: Evert Buitendijk

CuliNESSE: do 24 t/m za 26 augustus 2023

Gerechten van toprestaurants en optredens van topartiesten beleef je bij dit culturele en culinaire festival op het strand aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. 


Foto: Anne Reitsma

Wereldhavendagen: vr 1 t/m zo 3 september 2023

Bekijk en beleef een heel weekend de wereld van schepen, handel en innovatie. Met leuke activiteiten, spectaculaire demonstraties en nog veel meer! 
 
Zet de data meteen in je agenda! Ben jij al festival-proof? 

Veel plezier!