Leuke lenteknutsels met strijkkralen

4 april 2022
Het is inmiddels geen geheim meer dat ze bij mij thuis gek zijn op strijkkralen. Als het rennen en springen, gillen en dollen even klaar is, komen de knutselspullen op tafel en maken ze de mooiste creaties. Strijkkralen horen daar altijd bij...
Hieronder vind je wat leuke voorbeelden die je kunt maken in het voorjaar. Zo kun je alvast heerlijk naar de lente toe leven...

Wie kan tellen, kan mooie creaties met strijkkralen maken. Zo maak je eenvoudig een zonnebloem of andere bloem. Gebruik zoveel kleuren als je wil en varieer in grootte. Je fantasie is een belangrijke raadgever bij deze knutsels ;-)



Paasknutsels

Wil je met Pasen het huis een beetje opvrolijken? Wat dacht je van deze vrolijke paaseieren. Je kunt hiervoor je eigen lievelingskleuren gebruiken...of gewoon alle kleuren door elkaar. Ook leuk om te verstoppen met Pasen!



Kuiken van strijkkralen

Bij eieren horen natuurlijk ook paaskuikens. Pasen staat immers voor een nieuw begin! Bekijk hieronder hoe je eenvoudig een vrolijk paaskuiken maakt.



Onderzetters van strijkkralen

Fruit heeft natuurlijk mooie frisse kleuren en kun je heel goed gebruiken om iets moois van te maken. Zo maak je op een rond strijkkralenbordje heel eenvoudig deze vrolijke onderzetters. Zo weet je altijd precies welk glas van jou was als je terug komt van het spelen.



Nooit meer wespen in je limonade

Ben jij ook niet dol op wespen? Dan is dit een leuk idee om de wespen uit je limonade te houden. Zorg voor een gaatje in het midden zodat het rietje erdoor past.




Moederdag knutsels

En natuurlijk kun je ook prachtige moederdag knutsels of vaderdag knutsels maken van de strijkkralen. Laat hartjes en liefde de hoofdrol spelen, want welke ouder wil niet zo'n heerlijk zelfgemaakt cadeautje?!

Sleutelhanger van strijkkralen voor moederdag

Sleutelhanger voor vaderdag

Papa is misschien wel dol op zijn auto, dus wat is nou leuker dan iets te knutselen waar hij elke dag met trots naar kan kijken? En deze sleutelhanger is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Vergeet niet zijn lievelingskleuren te gebruiken (of de kleur van zijn auto ;-) 

Sleutelhanger van strijkkralen voor vaderdag


....en benadruk de liefde voor papa en mama met een hartje. Hier heb je wel een vorm van een hartje voor nodig, dus schaf deze ook meteen aan als je nieuwe kraaltjes gaat kopen! Ook hier kun je natuurlijk perfect de lievelingskleuren van mama gebruiken!

With love...

Of gebruik gewoon alle kleuren van de regenboog en zie hoe vrolijk je resultaat zal zijn....



Wij zijn benieuwd wat jouw favoriet is! Je mag ook altijd jouw creaties aan ons laten zien, mail ons gerust op rotterdam@kidsproof.nl. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan maken.

Groeten,
Maud


PS: bekijk ook onze andere blogs voor meer inspiratie!