Sem had een coole jumpparty bij Jump XL Rotterdam

6 november 2019
Al maanden ging het erover: het feestje dat zoonlief voor zijn verjaardag wilde geven. Trampolinespringen, dat moest het worden. Dus werd een tijdje geleden een jumpparty geboekt bij Jump XL in IJsselmonde. Sem is gek op pizza, hij koos dan ook voor een Jump Party Pizza XL: 2 uur springen, een pizza, een ijsje of zakje chips en onbeperkt limonade. Uitnodigingen werden verstuurd, alle vriendjes konden erbij zijn op de datum, het feest kon beginnen.
Op een woensdagmiddag stappen we de enorme hal van Jump XL in. Het is lekker druk, er zijn al heel wat kids aan het jumpen op allerlei trampolines. Na het invullen van een veiligheidsformulier worden we door een medewerkster naar onze feesttafel gebracht. Daar krijgen we van haar uitleg, bandjes om de pols en neemt ze alvast onze pizzabestelling op.

En dan gaan de 2 uur in. Na nog een korte maar duidelijke uitleg aan de kids over de regels, rennen ze de trampolinevloer op. Recht naar de stunttrampoline waar ze salto‘s en andere sprongen kunnen maken en dan landen in een grote AirBag. De gekste sprongen komen voorbij, maar kennelijk is je gewoon laten vallen ook heel tof.Door naar het naastgelegen Jump Block waar je na een fraaie sprong een zachte landing maakt in een grote bak vol schuimblokken - de foam pit. Ook hier zijn de jongens niet weg te slaan. Dan begint er een coole lichtshow met blacklight, waardoor het net lijkt of de kids als een soort robotten op de trampolines bewegen. Het ziet er allemaal supergaaf uit.

In een ander gedeelte staat een soort carrousel waar de kids op trampolines over ronddraaiende balken kunnen springen: de Twister. Gloednieuw is hij en erg populair. Als wordt omgeroepen dat deze attractie opengaat, rent iedereen erheen en is het dringen geblazen bij het poortje. Telkens laat een medewerker een klein groepje een paar minuten springen.Daarna duiken de jongens de Ninja Course in, waar ze al springend op, over en onder allerlei hindernissen door gaan. Best nog lastig en regelmatig belandt een van de jongens in de schuimblokken. Ernaast kunnen ze op een smalle balk met eronder een foam pit met elkaar de strijd aangaan in een kussengevecht: wie stoot de ander het eerst van de balk? Ze hebben de grootste lol.

Dat is dan ook de grote favoriet van iedereen. Maar ook het Jump Block met de grote schuimbak is de bom. Af en toe verdwijnt er iemand bijna helemaal onder de blokken en ook eruit proberen te komen levert komische taferelen op.Het tweede jump-uur is het een stuk rustiger. De jongens kunnen alles doen, hoeven nergens te wachten bij de attracties. Regelmatig komen ze even uitrusten en vooral wat drinken. Gelukkig kunnen we onbeperkt drinken bijhalen!

Twee uur springen lijkt lang, maar de tijd vliegt! Er is zoveel te doen dat de boys zich geen moment vervelen en ze - als de tijd om is - met moeite van de trampolines te krijgen zijn. De pizza’s worden meteen gebracht, na zoveel gespring gaan die er vlot in! En dan zit de jumpparty erop. Als we bij thuiskomst aan Sem vragen wat hij ervan vond, zegt ‘ie: “Het was echt zó cool!”

Ook een Jump Party boeken bij Jump XL? Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er is ook een Mini Jump Party voor kids van 4 t/m 7 jaar. Bekijk alle mogelijkheden op de site van Jump XL.