MariniersmuseumTerug naar het overzicht

Wil je leren spoorzoeken als een echte marinier? Kom naar het Mariniersmuseum in Rotterdam!
Maak kennis met het Korps Mariniers! Vanaf 1665 zetten deze zeesoldaten zich wereldwijd in voor vrede en veiligheid.

Ontdek in het Mariniersmuseum hoe de mariniers de stad Rotterdam hebben verdedigd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Ga als een echte marinier op missie in een supergave interactieve experience! Ga op patrouille met Majoor Maas, meet jullie krachten op de indoor hindernisbaan, schiet vanaf een marineschip om een kaping door piraten te voorkomen in een schietgame (8+) en ga op de foto als marinier. 

In de museumwinkel worden allerlei stoere items verkocht, zoals een kompas, veldfles, maar ook de Sluban Army lijn. Dat is Lego maar dan anders, je bouwt ermee je eigen transport helikopter, jachtvliegtuig en staaljager, tank, hummer of armoured car. 

Het Mariniersmuseum won zilver in de ANWB-verkiezing Het Leukste Uitje van Zuid-Holland 2021 én is wederom verkozen tot super kidsproof museum door Museumkids! 

Meer weten over het Mariniersmuseum? Klik op de roze button om naar de website van het museum te gaan. 

Tip: trek gekregen na het museumbezoek? Kijk in onze categorie Uit eten voor restaurants waar ook de kids zich vermaken.

Mariniersmuseum

Wijnhaven 7-13
3011 WH Rotterdam
Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
Prijs kinderen t/m 12 jaar € 5,- | Volwassenen € 7,50  | CJP-pas € 5,- | Tot 4 jaar gratis. Gratis toegang met een Museumkaart of Rotterdampas. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lepeltje, Lepeltje Festival

Lepeltje, Lepeltje Festival

Proef, speel en geniet in het hemelvaartsweekend met het hele gezin tijdens het superleuke Lepeltje, Lepeltje Festival in het Weizigtpark in Dordrecht! Met lekkere hapjes uit diverse foodtrucks, live muziek, een struin- en snuffelmarkt en toffe kinderactiviteiten!

Gratis toegang!