Openbaar Vervoer MuseumTerug naar het overzicht

Bekijk historische trams en bussen en de eerste Rotterdamse metro in het Openbaar Vervoer Museum

In de oude tramremise in Kralingen vind je alles over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Rotterdam. Van de 140 jaar oude paardentram tot de eerste Rotterdamse metro! 

Er staan veel historische trams en bussen maar je ziet ook miniatuurmodellen, oude uniformen, foto's en films en van alles wat met het openbaar vervoer te maken heeft. Je mag zelf op de stoel van de trambestuurder zitten! Ook leer je hoe de tram de wissels in de stad omzet. 

Het museum is van april t/m november geopend op de eerste zaterdag van de maand. Je kunt er met historische bussen en trams naartoe, deze vertrekken vanaf verschillende punten in de stad. Tip: check kort vóór de openingsdagen op de website de routes en vertrektijden. De rit naar het museum en terug is inbegrepen in de toegangsprijs. 

Een stadsrondrit maken in een historische tram? Dat kan tot eind oktober 2021 op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag met tram Lijn 15 door Rotterdam Noord. Of maak op zaterdagen een rondje over Rotterdam Zuid met de nieuwe Tramlijn 11.

Klik voor meer informatie op de roze website button.

Zin in een feestje? Kijk op onze kinderfeestjes pagina voor originele en leuke ideeën!

Tram Museum Rotterdam

Kootsekade 19
3051 PC Rotterdam
Openingstijden

10:00-16:00 uur

Prijs

Kosten inclusief retour per musuembus of -tram:
Volwassenen €5,00
Kinderen 4-11 jaar en senioren 65+ €3,00
Kinderen t/m 3 jaar en RotterdamPas gratis

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga je mee Gi-Ga-Groen doen?

Ga je mee Gi-Ga-Groen doen?

De Kinderboekenweek begint! In het supertoffe thema Gi-Ga-Groen kunnen kids alles ontdekken over planten, dieren, natuur en milieu! 10 dagen vol festiviteiten, boekentips, ontmoetingen met schrijvers, leuke activiteiten & kidscolleges en gave voorstellingen!

Bekijk hier het hele programma