7 te gekke strandspellen!

12 juni 2023
Natuurlijk, met een emmer en een schep kunnen veel kinderen zich prima vermaken, maar met deze spelletjes wordt je stranddagje net even anders! Ook leuk voor je partijtje trouwens!
1. Darten in het zand 
Teken in het zand een ‘dartboard’. Begin met een kleine cirkel in het midden (de roos) en teken daar 3 steeds grotere cirkels omheen. Teken nu een lijn. Hier gaan alle kinderen achter staan. Zij gooien steentjes of schelpen en proberen in de roos te mikken. Een schot in de roos levert 10 punten op, de volgende cirkel 5, dan 2, dan 1 en gooi je je schelp of steen buiten de buitenste cirkel, dan krijg je geen punten. Wie het eerst 25 punten heeft, heeft gewonnen!

2. Doe de krabbenrace 
Teken een start en een finish in het zand. Ga allemaal zijwaarts als een krab op handen en voeten staan en kruip zo snel mogelijk van de start naar de finish! Ook grappig: achterwaarts of juist voorwaarts (maar dan wel over een langere afstand!).

3. Speel drijfzand 
Maak een cirkel in het zand met ongeveer een meter doorsnee (of iets groter als er heel veel kinderen meedoen). In de cirkel is het drijfzand. Pak elkaars handen vast en ga om de cirkel heen staan. Als je ‘start’ roept probeert iedereen elkaar in het drijfzand te duwen of trekken. Wie met z’n voeten over de lijn gaat, komt in het drijfzand en is af!  

4. De Schelpendans 
Teken een hele grote cirkel in het zand en leg in het midden een aantal voorwerpen of schelpen neer. Alle kinderen lopen om de cirkel heen. Als je op het fluitje blaast (of een ander geluid maakt) rent iedereen zo snel mogelijk naar het midden en pakt een schelp. Het kind dat geen schelp heeft, valt af…. 

5. Wie bouwt de hoogste toren? 
Geef twee kinderen of twee teams een emmer en een schep én 10 minuten de tijd om de hoogste toren te bouwen. Wie o wie wint?
 
6. Pictionary 
Speel pictionary in het zand! In het zand kun je met een stok of schep prachtig tekenen! En dan moeten de anderen raden wat je hebt getekend… 

7. Boter, Kaas en Eieren 
In het zand! Teken eerst het rooster (twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen) en teken om en om een rondje of een kruis. Wie het eerst drie op een rij heeft, heeft gewonnen! 

Veel strandplezier!