9x Heerlijke herfstwandelingen met kinderen rondom Tilburg

1 november 2021
Het seizoen maakt niet uit, wandelen met kinderen is altijd heerlijk! Wist je dat Tilburg en omgeving héél veel mooie plekken heeft waar de kids uren rond kunnen struinen in de natuur? Wij verzamelden maar liefst 9 mooie plekken voor een mooie herfstwandeling!
Loonse en Drunense Duinen
Dit nationale park is elk seizoen zo mooi om rond te lopen. Het is één grote zandbak, dus neem je emmer en schepje mee en ga mooie zandkastelen maken met alle herfstschatten die je daar kan vinden. En je kan hier ook een mooie Kapucijnenberg wandeling maken van 3,8 km.

Landgoed De Brand
Maak een mooie wandeling over het landgoed De Brand. 'Brand' komt van brandstof. Oorspronkelijk lag hier namelijk veen, dat rond 1300 helemaal is afgegraven om te verbranden. Nu kan je er mooie wandelingen maken en kamsalamanders en poelkikkers vinden.

Wandelen bij D'n Flaestoren
Deze hoge toren staat bij Esbeek. De wandeling er naartoe is niet te lang, dus goed te doen voor de kleine kinderen. Na het wandelingetje door het herfstbos naar deze hoge toren, kan je de toren gaan beklimmen. Het kost 1 euro om naar boven te kunnen, zo kan de toren worden onderhouden. Naast de toren ligt een enorm mooi meer waar van alles te zien is.Wandelbos Tilburg
Even na schooltijd nog de herfstkleuren zien, dat kan heel goed in Wandelbos Tilburg. Er is ook een speeltuin en een kinderboerderij bij, dus de kinderen zullen zich hier wel vermaken.

Nemelaer
De naam is afgeleid van het riviertje de Nemer en van ‘laar’ dat zowel bos als open plek in het bos betekent. De kleinschalige afwisseling van oud bos, houtwallen, eikenlanen en cultuurland verklaart het voorkomen van bosuil, groene specht, boomklever, goudvink en grauwe vliegenvanger. Het Kasteel Nemelaer staat aan het begin van een mooie wandeling door dit mooie gebied.

Gorp de Leij
Dit natuurgebied is vrij toegankelijk op wegen en paden. Vanaf de ingang van Gorp de Leij start een rode wandelroute van 3 km. De sterk meanderende Rovertsche Leij maakt dit gebied tot een bijzonder wandelgebied. Er zijn allerlei bosweitjes en enorme eiken staan langs dit riviertje. Hier kunnen de kinderen proberen te slootje springen en op zoek naar mooie herfstbladeren voor de herfsttafel.Oude Hondsberg, Ter Braakloop, Kerkeindsche Heide
Het wandelgebied ligt ingeklemd tussen de bebouwde kommen van Oisterwijk, Moergestel en Berkel-Enschot. Aan de oostzijde wordt het begrensd door de Oisterwijkse Bossen en Vennen van Natuurmonumenten. Zeker weten dat je met een tas vol herfstschatten thuis komt voor de herfsttafel.

Oisterwijkse bossen
Wil je paddenstoelen zien? Dan moet je naar de bossen van Oisterwijk gaan bij Groot Speijck. Daar kan je er genoeg vinden. Er is hier een rolstoelpad waardoor je makkelijk met de rolstoel of de kinderwagen door het bos kan lopen. Ook is er een wandelroute voor kinderen gemaakt, die niet te lang is, waardoor ze lekker door het bos heen kunnen lopen en zoeken naar herfstbladeren, kastanjes, eikeltjes, beukenootjes en nog veel meer!Kempen
De Kempen is een enorm uitgestrekt natuurgebied met vennen, bos, heide en veel beekjes. Hier kan je zulke mooie herfstwandelingen maken! En je zal er van alles vinden aan herfstbladeren, kastanjes, beukenootjes, eikels en meer.

Fijne wandeling met elkaar en vergeet je herfstbingo kaart niet mee te nemen om de wandeling zo nog leuker te maken met elkaar.