Waarom naar SNERT Jeugdtheaterfestival

8 december 2023
Waarom is SNERT Jeugdtheaterfestival zo leuk? Wij vroegen het aan Sanne van Schouwburg en Concertzaal Tilburg. Wij snappen het nu helemaal! Wil jij het ook weten en lezen welke voorstelllingen er zijn en wat er te doen is? Lees dan snel verder.
SNERT jeugdtheater festival Tilburg

Waarom SNERT Jeugdtheaterfestival?

SNERT wordt georganiseerd door Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst. En de opening voor dit toffe festival is op 4 januari op het Pieter Vreedeplein.

"Wij als organisatoren delen de grote liefde voor verrassend, vrolijkmakend en soms ontregelend jeugdtheater. We werken al heel lang samen om zoveel mogelijk Tilburgse kinderen kennis te laten maken met theater. SNERT is een hoogtepunt hierin. 3 dagen uitpakken met fantastische jeugdvoorstellingen!"

fotograaf Bart Grietens
Dauw fotograaf Bart Grietens

Bij SNERT Jeugdtheaterfestival komen de leukste jeugdvoorstellingen en concerten aan bod.
Denk aan een voorstelling waarin feminisme voor kleuters het thema is of Andalusische en Arabische klanken en natuurlijk ook klassiekers zoals Meester Kikker.
Naast deze voorstellingen zijn er ook SNERT-workshops te volgen en is er een leuk programma in beide theaters. 

Je kan bijvoorbeeld meedoen met een workshop Grafisch Koken met SNERT. Door te kleuren, knippen, krassen, plakken en tekenen. Het wordt een kleurrijke brei. Of de kinderen kunnen mee bouwen aan een nieuwe wereld met echte en neppe spullen; met verbeelding en de wereld om je heen. Er zijn sjoelbakken, kleurplaten en een SNERT-fotobooth. Dus er is de hele dag door van alles te beleven!

fotograaf Franky Verdickt
Gratis Chips fotograaf Franky Verdickt 

"Dit jaar is het nieuw, dat er voorstellingen in De Nieuwe Vorst zijn waarbij je mag betalen wat je wilt. Het Pay What You Want principe. Je reserveert een kaartje via de site en je kan na afloop van de voorstelling betalen wat je wilt. Op deze manier kan iedereen naar het theater komen. Daar zijn wij heel blij mee!" Bij Schouwburg Concertzaal Tilburg zijn er verschillende optredens waarbij de kaartjes heel goedkoop zijn. Bijvoorbeeld net Jeugdorkest concert kost €4,- per kaartje.

Het SNERT programma 


Donderdag 4 januari


De Volle Vuilkar (7+)

Gratis Chips (5+)

Pech (8+)

fotograaf Curly and Straight

Vrijdag 5 januari


Dit is niet de titel (7+)

Meester Kikker (5+)

Dauw (6+)


Zaterdag 6 januari

De Keos van Kees (6+)

De Kleine Grote Voorleesshow (3-7)

Geen zin in show (4+)


Voor elke voorstelling bestel je aparte tickets.

Veel plezier bij SNERT Jeugdtheaterfestival! Naar de website