Schattige DIY herfstdiertjes van natuurlijke materialen

2 oktober 2023

Komen jouw kinderen ook altijd thuis met van die mooie herfstschatten? Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen! Gekleurde bladeren, kastanjes, dennenappels, eikels, beukennootjes en nog veel meer.

Schattigs herfstdiertjes maken!
Na een wandeling komen kinderen altijd terug met jaszakken vol schatten uit het bos of park. Maar wat kun je er eigenlijk mee doen, behalve ze verzamelen? Na een tijdje liggen ze meestal thuis te verstoffen en worden ze uiteindelijk (in een onbewaakt moment) weggegooid.

De oplossing! De dochter van mijn Kidsproof-collega maakte deze schattige herfstdiertjes van haar vondsten. Leuk én makkelijk om samen met je kinderen te maken!Lief rupsje 
Dit lieve rupsje eet gelukkig niet je plantjes op en is gemaakt van mooie grote kastanjes. Natuurlijk kun je dit diertje ook maken van eikels die van de bomen zijn gevallen.
Een beer of rendier van kastanjes 
Zijn ze niet schattig? Dit beertje of rendier maak je op een echte herfstdag als je samen met je kids buiten hebt gewandeld om daarna te knutselen met natuurlijke materialen. Superleuk, en de meeste kinderen zijn er dol op!

Veel plezier!

Deze mooie herfstmaterialen werden in het bos gevonden tijdens het wandelen.